Yaşamında öteki kişilere ulaşabildiğin anlar, bir ormandaki kuş ötüşleri gibi olacak... uzaklardan gelip geçerken, kısacık bir süre yapraklarda yankılanacaklar o kadar. orman bütün sessizliğiyle yine yalnız duracak orada... ı.kant
İhsan POLAT
İhsan POLAT

ÜŞÜDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMEK

Yorum

ÜŞÜDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMEK

5

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1945

Okunma

ÜŞÜDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMEK

ÜŞÜDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMEK

ÜŞÜDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMEK

Üşüdüğünü düşünmek buz kesiyor yüreğimi. Haberlere batkımda memlekette bayağı soğuk. Gerçekte üşüyen sen olmasan bile gel gör ki duygularım üşüyor. Elbet vardır soğuğa bir tedbiriniz, memleketin huyunu bilmeyenlerden değilsiniz. O zaman neden üşüdüğünü varsaydığımı soracaksın. Ne yapayım senin için kaygılanmak hayatımın bir parçası oldu. Aslında bunu hem senin için hem de kendim için yapıyorum. Birde sen böyle benim için üşüyebilsen yahut yanabilsen. O zaman senin için donmak gelirdi içimden. Benim için yanmazsan cehennemde yan diyemem. Çünkü senin yanmanı isteseydim senin için yanmazdım.

Böyle malayani sözlere ne gerek var diyebilirsin. O zaman özetleyeyim. Kâinat sevgi temeli üzerine kurulu ve ben bu dinamiği işletmeye çalışıyorum. Evet, bu bana Allahın bir vergisidir. Senin anlamanı beklemiyorum, takdir onundur.

Senin benim üzerimde birbirine zıt iki etkin söz konusudur. Bunlar sana komik gelebilir ama çokta önemli değil, dediğim gibi senin beni anlamanı beklemiyorum. İlki: hayatıma ayrı bir anlam katıyorsun. Gayeme ulaşmada bana güç veriyorsun. Ama sen bunun farkında değilsin. İkincisi: dikkatimi dağıtıyor, yapmak istediklerimi yapamamama sebep oluyorsun. Eminim sen hiçbir şeyin farkında olmadığın gibi bununda farkında değilsin.

İhsan POLAT 13.03.1993 İstanbul

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Üşüdüğünü düşünmek Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Üşüdüğünü düşünmek yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÜŞÜDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMEK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
karapece
karapece, @karapece
26.3.2010 04:26:41
Gardas...cok anlamli bir yazi yazmissin...yüregine saglik...Erzurum benim memleketim.bir baska okudum.
Ümid Harun
Ümid Harun , @umidharun
8.1.2010 15:53:20

değerli gönül dostu erzurumda tam yedi yılım geçti.
harika bir şehir insanıyla ve kültürüyle.
sağol paylaşım için. selamlar.
ensarpinar
ensarpinar, @ensarpinar
5.1.2010 00:28:08
Bir DADAŞ gördüm bu yazıda elleri buz kesmiş, sımsıcak yüreğiyle ;İçin için yanan, soğuk bir özleme koşan tertemiz bir yürek .Kutlarım sizi çok güzel bir yazı.Size ve DADAŞLAR DİYARI na selam ve saygılar.
Onur BİLGE
Onur BİLGE, @onurbilge
22.9.2009 15:04:19
5 puan verdi
Çok beğendim.

Birisi birisine: "Ceketini al!" diyorsa, o, onu gerçekten önemsiyor, seviyor ve en az kendisi kadar düşünüyor demektir.

Beni sevgiye inandıran tek sözdü bu. Anımsattığınız için teşekkürler...
ayhansarıkaya
ayhansarıkaya, @ayhansarikaya
22.9.2009 12:45:01
Sitem dolu bir yazıydı.Umarım yerine gitmiştir...

saygılar efendim...
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL