Baz İstasyonları
Zaman:08/09/2009
Yer:Malatyada bir restaurant
Ben ve bir arkadaşım oturmuş yemek yerken yan masadaki dört eleman konuşmaya başlarlar aralarında. Hangisi hangisini daha önceden tanıyo kestiremedim.Ama aynı masada oturmak zorunda kalmışlardır. Birbirleri ve meslekleri hakkında konuşurlarken içlerinde en kendini beğenmiş gibi duran Malatya ve Diyarbakırda çalıştığını söyler. Teknik bikaç cümleden sonra konuşmaların seyri konuşanların değil ama benim kafamda değişmeye başlar…
Adamın baz istasyonları ile ilgili bir sektörde çalıştığına ve Malatya ve Diyarbakır daki baz istasyonları sayıları hakkındaki yorumlarına kulak misafiri olmamdan sonraki beynimde oluşan soru işaretleri sizde de oluşur umarım…
O an duyduğum bazı cümleler şöyle…
-Malatyada 26 tane baz istasyonu mevcut.
-Diyarbakırda keza bir o kadar net sayı aklımda değil.
-Malatya ve Diyarbakır bu sektörün pilot bölgeleri.
-Diyarbakır bu konuda İstanbulla rekabet halinde!
Vs.
Bu gömlekli keten pantolonlu, elindeki küçük deri çantasıyla tipik cemaatçi görünümlü arkadaşın tipi ya da herhangi hareketi önemsizleşti o anda. Bu bikaç cümle; ne kadar cahil olduğumuzu Malatya ve Diyarbakır gibi iki şehrin neden pilot bölge olduğu, neden İstanbul ile yarışan şehrin Diyarbakır olduğu, İzmir de siyanürle verilen savaşın bilinçli örgütlenmenin neden bizim cahil kalmış insanımızdan uzak olduğu sorularını getirdi o an aklıma…
Garipti…
Baz istasyonlarının sağlığa zararları
• Baz istasyonları tarafından da yayınlanabilen mikrodalgaların dokulara iki temel etkisi bulunmaktadır:
• Mikrodalga dokuları ısıtır. (termal etki)
• Mikrodalga hücrelerin kimyasını bozar (termal olmayan ya da kimyasal etki)
• Mikrodalgaların özellikle ikinci etkisi,yani hücrelerin kimyasını bozarak oluşturduğu etki insan sağlığı açısından önem taşımaktadır. Yapılan araştırmalarda hücrelerin -kimyasal etkiye maruz kalması ile şu sonuçların meydana gelebileceği saptanmıştır:
• Hücrelerde büyük moleküllerin (proteinler vb.) deforme oluşu.
• Hücre zarlarının birbirine yapışması.
• Hücre zarlarında delikler açılması (elektro-porasyon)
• Ca-ATPaz ve Na-K-ATPaz enzimlerinin bozulması sonucu hücre dışına Ca”, Na’ ve K’ kaçışı.
• Sinir zarlarının bozuluşu: Sinir zarlarının bozulması ile REM uykusu adı verilen rüya görmenin azalışı, EEG değişimleri, uykusuzluk, sinirlilik, unutkanlık, depresyon, başağrısı, başdönmesi, Alzheimer, Parkinson, Multipl Skleroz gibi dejeneratif beyin hastalıkları meydana gelir.
• Hücre enzimlerinde bozulmalar.
• DNA tahribi
Baz istasyonları hakkında bilgi…
tr.wikipedia.org/wiki/Baz_istasyonu#Baz_istasyonlar.C4.B1n.C4.B1n_.C3.A7evreye_zararlar.C4.B1
Baz istasyonları ile ilgili bir haber:
www.memurlar.net/haber/93473
YORUMLAR
Evet güzel bir yazı...
Sevgili Yusuf;
Ben 8 yıldır bu Gsm sektöründe çalışıyorum ve teknik servis elemanıyım ayrıca gsm ürünlerini de satıyoruz ve birebir o zararlardan da nasibimizi alıyoruz. Diyarbakırda ve köylerinde 50-60'tan fazla baz istasyonları var.
Ve inanın bu yörede aylık geliri 400 ila 750 arasında değişiyor ama gelgelim halkın 100 de 99'u(GSM) tüketicisidir. İlginç olan bilinçlendirme yapma niyetine uyarıyorsun ters tepki alıyorsun adamlar teknoloji deyip başka bişey demiyor. Gözlemlediğim başka birşey daha var bu sektörün en çok bağımlı müşterisi genelde hep yoksul insanlardır.
İnsanlarımız öyle bir hale gelmişler ki konuşmadan duramaz hale gelmiş ve şu an Türkcell, Avea ve Vodafon kurumların gözleri bu pazarda ve de iyi parada kazanıyorlar. ve öyle cazip koşular sunuyorlar ki her evde 4 cihaz ve İKişer olmak üzere 8 hat kulanılmaktadır.
Bir insan kendini köntrol edemezse ne yasa ne de devlet köntrol edemez. Ve inanın üzerime birey olarak düşen görevimi her zaman yapıp müşterilerime biligi verdiğim halde "Sen biçim telefoncusun malını satacağına bize akıl veriyorsun" deyip başka yerlerde alışverişini yapıyor. Ve daha geçenlerde bir müşterim Kendi köyüne Baz istasyonu kurma talebinde bulundu ve ne dese iyidir "her köyde baz istasyonu var bizim köyde yok" diye tepkisini dile getirdi
Ve insanlar bu baz istasyonun çok zararlı olduğunu da çok iyi biliyorlar ama nedense uzağı yakın eden bu ileten kopamıyor.
Aslında uzun konu... Ve duyarlılığınızı arz ettiğiniz bu konu için çok teşekkür ediyorum.
Uzatımsa affola
Selamlarımla