Kararsızlık en büyük felakettir. descartes
Ursus
Ursus

SENDE BİZDENSİN

Yorum

SENDE BİZDENSİN

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

993

Okunma

SENDE BİZDENSİN

"Cebimde param ypktur ama kartım çoktur. Sende bizdensin." der yeni şarkısında Mansur Ark kardeşimiz.
Kartlı yaşamı seçin coca cola için,hotdog yiyin,hamburger yiyin sonra hasta olun,vücut direnciniz mikroplara karşı yenik düşsün.Kartlı yaşamı seçin taksite bağlı yaşam sürdürün.Kontör yükleyin,faturanızı ödeyin.Yani cüzdanda kirli para biriktirmeyin.Yani bir çeşit kominel yaşamın el değişimi bir şey.Ama aradaki korkunç fark,kart sizin hayatınızı mahvetmeye and içmiş bir sefer.Arkanızda devlet güvencesi yok,eşiniz dostunuz yok."Başınıza birşey gelirse "Beter olsun,çeksin cezasını "diyor sadece.Bu kez cinnet,facia,kriz,hapis,icra depoları,yeni hapishaneler.Daha neler neler.İşte kartlı yaşamın dayanılmaz güz sancıları.Topyekün dar gelirli emekçileri imhaya yönelik bir operasyon.Buna dağılan yuvaları henüz dahil etmedim.Genelevlerinde bile fuhuş kartla yapılır oldu.Yani borçlanarak.Kart demek kazanılmamış para,borç demek.Seni,geleceğini ipotek altına almış.Aslında hepimizi...Benim de sziden farkım yok.Bir an önce kart belasından kırıp atmak kurtulmak lazım.
Cebimizde para yoksa bakkala,kasaba yazdıralım ama arkasında banka canavarı olan kartlı tercih etmeyelim.Onlar daha insaflıdır hiç olmazsa.Beyaz eşyada açık hesaplı yerlerden alışveriş yapalım.Kartla slip geçerek değil.
Kartsız nice günlere.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sende bizdensin Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sende bizdensin yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SENDE BİZDENSİN yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL