Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - einstein
Coşkun Mutlu (Hüznünşairi
Coşkun Mutlu (Hüznünşairi

ÖN TÜRK TARİHİ (2)

Yorum

ÖN TÜRK TARİHİ (2)

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

996

Okunma

ÖN TÜRK TARİHİ (2)

ÖN TÜRK TARİHİ (2)


Değerli Türk araştırmacıları Kazım Mirşan ve Haluk Tarcan tarafından yapılan araştırmalar, tarihimizin 3 bin yıllıktan çok daha ileri olduğunu ispat etmektedir. Ben sadece derlemeleri burada yayınlamak istiyorum.

Dostlar, lütfen tarihimize sahip çıkalım. Biz öyle genç bir millet değiliz. Tarihimiz de yeni değildir. Bizim tarihimiz ilk Uygarlıklarla başlar. Medeniyet dünyaya bizlerden yayılmıştır. Avrupa kültürünün temelinde Türk izleri vardır. Yeri gelince belirteceğim sıra ile kısaca şöyle diyebiliriz.


Etrüskler Türk kökenli bir halktır. Latin alfabesinin temeli Etrüsk’çe olduğuna göre batı dillerinin kökeni Türkçedir. OK, kelimesi İngilizce tamam anlamına gelir. Olsa kökeni Avrupa’ya yerleşen OK Türklerinden gelmektedir. OK lar aslında Hun’lardır.


Biz Anadolu’ya 13 binyıl önce geldik. Bunların hepsine sırası ile değinmek isterim. Umarım kimseyi sıkmamış olurum. Bu makaleyi yazarken dün gece Haluk Tarcan Hoca’mın sitesinde kendisine e-posta gönderdim. Nezaket olarak yazılarını kullanıp kullanamayacağını sordum. Bu gün öğlen sonu kendisi çok nazik bir şekilde beni aradı ve çok mutlu olduğunu söyledi. Bende çok mutlu oldum, yıllardır takip ettiğim, Ceviz Kabuğu programında kaç kere izlediğim bir insanın araması ve müsaade etmesi beni mutlu etti.
Ben öğrendiklerimi buraya yazacağım. Umarım sizlerde destek olursunuz. İnanmayan dostlar araştırırsa tarihimizi hepsinin gerçek olduğunu görecektir.
Burada bu değerli araştırmaları için Sayın Kazım Mirşan ve Haluk Tarcan hocama sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Konumuza gelince giriş yapalım isteyelim;


ÖN TÜRK SİYASAL OLUŞUMLARI


Mirşan, Türk devletlerini Zaman ve mekânda aşağıdaki şeklide sıralamıştır


1. ON-UYUL ilk devlettir
2. BİR-OY BÏL ikinci devlettir
3. AT-OY BÏL üçüncü devlettir
4. TÜRÜK BÏL dördüncü devlettir
Biz son yaptığımız çalışmalarla Qara-tau kültüründe, 35bin / 10 bin yılları arasındaki ÜSTKABATAŞ (Paleolitique superieure)döneminin sonlarında, iki qalanın saptanmış olduğunu gördük:


• ŞUNYU ve SAMARKAND:
Bu iki Qala Arasında,
• 35’binlerden zaman içinde kopmadan bin yılları aşarak gelen ikinci kere
• (-10500 / 700 ) üst Kabataş döneminde varlığı bilinen ve sonunda
• ŞUNYU adıyla bir siyasal kuruluş olarak ortaya çıkan – şimdilik -
• İlk Ön-Türk siyasal kuruluşudur.. Şunyu adındaki siyasal kuruluş, kökeni 35 binlerde olan bir Qaladır. Fakat bu, onun 35binlerde Şunyu adıyla kurulmuş olduğu demek değildir. Bu adı hangi tarihte aldığını bilmiyoruz. Ancak, 35binlerden kopmadan geldiğini ifade etmek istiyoruz. Bir önceki yayınımda eksik ifade nedeniyle ters anlam çıkmış olduğunu özür dileyerek bildiririm.
Bu kuruluşu ŞUNYU adıyla bildiren 5 kaynak vardır :
1. Rus(Ranov),
2. Alman(De Groot-KM),
3. Çin(Liu Mau Tsai- KM) ve Türk araştrırmacılardan
4. Mirşan ,yola çıkarak ve
5. Z.V.Togan’ın haritasını da buna katarak,
6. ŞUNYU’yu bulduk
1921’de, araştırmacı J.J.M.de Groot ,
• Çin kaynakları
• Hunların 2300/ 1900 yıllarındaki
• HİA sülâlesi çağında
• ŞUN-UY’lar adını taşıyan UÇBEYLER’inden söz ettiklerini yazmıştır.(Die Hunnen d. vorchist zeit, Berlin/ Leipzig1921- K.Mirşan) .
• Günümüzde yapılan araştırmalarda Hun’lar döneminde
• SHANYO denen, ne olduğu bilinmeyen bir halkın varlığı ortaya çıkmıştır.
Adı genel olarak ŞUNYU diye verilmiş olan qala, Pamir dağlarında 2000 metre yükseklikte Şunyan nehri vadisinde ortaya çıkmıştır. Bir Kaynak, Pamir’in ilk adının
• Şunyan olduğunu yazar. Mirşan bu adı
• APAM-ÏR olarak vermektedir ; insan üstü kudrete inanmış Ön-Türk ulusunun, Can’ın Tanrıya erişmesi için, yeryüzünde bulduğu en yüksek yere, başka bir ad vermesi düşünülemez.
Şunyu adını de Groot, ŞUNUY diye veriyordu. Aslı, Mirşan’ a göre Ön-Türkçe
• UŞUÑ-UY olmalıdır; UŞUÑ (uşung) , egemen yönetim , UY, BİR/lik demek olduğuna göre, egemen yönetim birliği, federal devlet yüce katı anlamlarını vermektedir.
Bir noktayı açığa çıkarmak isteriz : Uşun-Uy’u tepit eden Ranov, yazı, olup olmadığından söz etmiyor. Henüz bu konuda hiç bir bilgimiz yok , bekleyeceğiz.

GREKO ROMEN GÜREŞİ

İtalyan Alplerinde Oglio(olyo) vadisine yerleşmiş olan QAMUNLAR adındaki Ön-Atalarımızın kayalara yaptıkları güreş resmi: Ön- Atalarımızın yerleşip dip kültürü oluşturdukları ülkeler sahip çıkmışlar, bizler bunun farkında bile olmamışız.Sonuçta, bu ata güreşine GREKO-ROMEN güreşi adı verilmiştir; Yani, hem Romalılar hem de Grekler bu güreşe sahip olmak istemişler sonunda ne her iki ad birleştirilerek Greko-Romen şeklinde karar kılınmıştır.



Coşkun Mutlu / Hüznün Şairi

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ön türk tarihi (2) Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ön türk tarihi (2) yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÖN TÜRK TARİHİ (2) yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
sadabat
sadabat, @sadabat
5.8.2009 09:41:48
ustadim adamlar yogurda, lokuma, nazar boncuguna ve hatta sazimizi da istiyorlar. JP ROUX "Turklerin tarihi" inde diyorki:
" bu kadar devlet kurmus, bu kadar devlet yikmis, bu Turklerin tek amaci galiba ordular kurup, savasmak, esir etmek, sonra serbest birakmak ve sonra yeniden savasmak"
Biraz hovardalikmi var?? yook yook asla!! Yanlizca emperyalist degiliz. Insana saygi gostermeyi, hos goruyu ilke edindik.


© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.