- 1028 Okunma
- 1 Yorum
- 0 Beğeni
A TİPİ H1H1 DOMUZ GRİBİNE METAFİZİK UZMANI GÖKHAN HANİ DEN KESİN ÇÖZÜM.
Domuz gribi nedir?
Domuzlarda görülen bir tür virüs olan İnfuluenza-A virüsü gelişim göstererek insanlarda da hastalığa neden olmuştur. İnfuluenza-AH1N1 olarak adlandırılan bu virüs, insandan insana geçme yeteneği olan tehlikeli bir formdur. Kuş gribiyle isim benzerliği olan bu virüsün yol açtığı hastalığa ise “domuz gribi” adı verilmiştir.
Domuz Gribi Nasıl Bulaşmaktadır?
Bu hastalık grip belirtileri gösterdiği gibi grip virüsünün bulaşma şekliyle de insanlara bulaşmaktadır. Özellikle havasız ve kapalı ortamlarda damlacık enfeksiyonuyla bulaşan domuz gribi virüsü. Yakın temas, öksüren, hapşıran insanlardan diğer insanlara geçmektedir.
Hastalık Ne Zaman Görülmektedir?
Grip salgınlarının olduğu zamanlarda “domuz gribi” hastalığının salgınları da artmaktadır. Bahar ve yaz aylarında insan savunma sisteminin daha dayanıklı olduğu bilinmektedir. Bunun yanı sıra kış aylarında da insanlar hastalıklara daha sık yakalanmaktadır.
Domuz Gribi Hastalığı Neden Bahar Aylarında Ortaya Çıktı?
Aslında ülkemizde havaların ısındığı şu günlerde dünyamızın güney yarım küresinde kış ayları gelmektedir. Bildiğiniz gibi kış ayları grip, nezle gibi hastalıkların kolaylıkla yayıldığı zaman dilimidir. Kısaca şu anda domuz gribinin yayılamaya başladığı ülkeler kış aylarına hazırlanmaktadır.
Domuz Gribinin Belirtileri Nelerdir?
Domuz gribi mevsimsel griple hemen hemen aynı belirtileri gösterir. Ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, genel vücut ağrısı, halsizlik ve bitkinlik bu belirtilerdendir. Ancak bu belirtiler domuz gribinde çok daha ağır seyreder. Bazı durumlarda domuz gribi hiçbir belirti göstermeden seyreder ve ölüme neden olabilir. Bu durum tamamen sizin vücudunuzun hastalığa verdiği direnç ve cevapla alakalıdır.
Çok ağır vakalarda pnömoni, solunum yetmezliği, kusma ve ağır ishal görüldüğü de bildirilmiştir.
Hastalığa Karşı Alınacak Önlemler Nelerdir?
Öncelikle kişisel temizliğimize dikkat etmeliyiz. Her durumda ellerimizi yıkamamız ve ellerimizin hijyenine dikkat etmemiz çok önemlidir.
Grip virüsünün en sevdiği şey toplu alanlarda herkesin ulaşabileceği gazete dergi gibi okunan yayınlar ve paradır. Evet, yanlış okumadınız özellikle para trafiğinin yoğun olduğu büfe gibi yerlerden aldığınız para üzeri sizden önceki grip virüsü taşıyan birisi tarafından verilmiş olabilir. şifalı bitkiler
Solunum sağlığı da bu hastalıktan korunma yolları için ihmal edilmemelidir. Özellikle soluk alıp verirken burundan soluk alıp ağızdan vermek oldukça akıllı bir davranış olacaktır. Diğer yandan ağız maskeleri (her ne kadar rahatsız etse de) çok gerekli bir tedbirdir.
Bol sıvı almak da grip türevi hastalıklara alınacak iyi önlemlerden biridir. Çünkü “bol sıvı almak, vücut sıvılarının daha çok salınmasına neden olur ve bu sıvılarla birlikte bol miktarda da virüs vücuttan uzaklaştırılır”
Hastalığın görüldüğü ülkelere seyahat edeceğim. Neler yapmam gerekir?
Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayınlanmış seyahat kısıtlaması yoktur. Mümkün olduğunca kapalı ve kalabalık ortamlarda bulunulmaması, bulaşma riskini azaltacaktır. Solunum yoluyla bulaşan tüm hastalıklar için olduğu gibi başta sabunla el yıkama gibi kişisel hijyen önlemlerini uygulamak son derece önemlidir. Gidilen ülkelerin yerel otoritelerinin öngördüğü tedbirlere uyulması ve gerektiği durumlarda basit cerrahi maske kullanılması hastalığın bulaş riskini azaltacaktır. Ayrıca grip belirtileri görüldüğünde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.
Domuz Gribinin görüldüğü Ülkeler:
2 Mayıs 2009 cumartesi günü itibariyle domuz gribi aşağıdaki ülkelerde görülmüş ve insanları etkisi altına almıştır.
DOMUZ GRİBİNE YAKALANMAMAK İÇİN SARIMSAKLI YOĞURT,SARMISAK,KEKİK VEYA EN ETKİLİ YER ELMASI YİYİN...DOMUZ GRİBİ ARAŞTIRMALARIMIZDA ÇIKAN SONUÇTUR.TÜM TÜRKİYEYE VE AVRUPAYA YER ELMASINI-KEKİĞİ-SARIMSAKLI YOĞURDU VEYA SARMISAĞI DUYURUN.METAFİZİK UZMANI GÖKHAN HANİ’NİN 3 AYDIR YAPTIĞI ARAŞTIRMALAR SONUCUNDA DOMUZ GRİBİNE KARŞI PANZEHİR OLAN SARIMSAK,KEKİK VE EN ETKİLİ YER ELMASI’DIR.SARMISAK,KEKİK VE YER ELMASI BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ KUVVETLENDİREREK A TİPİ H1H1 DOMUZ GRİBİNE KARŞI ANTİSEPTİKTİR.HAVAYOLLARINDA ÇALIŞAN PERSONELLER,KARAYOLUYLA YOLCULUK YAPANLAR CEBLERİNDE EN AZ 5 DİŞ SARMISAK VEYA 1 KİLO YER ELMASI BULUNDURSUN.GÜNDE TAM OLARAK 5 DİŞ SARIMSAK VEYA 1 KİLO YER ELMASI YİYİN.ŞÖFÖRLER VEYA YOLCULAR TESİSLERİN MOLA YERLERİNDE KESİNLİKLE SARIMSAKLI YOĞURT YESİNLER.AĞZINIZIN KOKMASINA ALDIRIŞ ETMEYİN GEREKİRSE SARIMSAK YEDİKTEN SONRA AĞIZ KOKUSU GİDERİCİ NANELİ VEYA AROMALI ÇİKLETLER ÇİĞNEYİN.
YER ELMASI DOMUZLARIN DOĞAL ANTİSEPTİĞİDİR.DOMUZLAR GRİBE YAKALANDIKLARINDA İÇ GÜDÜSEL OLARAK YER ELMASI YERLER.A TİPİ H1H1 VÜRÜSÜNÜN ANTİSEPTİĞİ VE PANZEHİRİ YER ELMASI+SARIMSAK+KEKİK+LİMON+JOJOBA YAĞIDIR.BU FORMÜL METAFİZİK UZMANI GÖKHAN HANİ YE AİTTİR.DOMUZ GRİBİNE YAKALANMAMAK İÇİN KESİN ÇÖZÜMDÜR.JOJOBA YAĞI KOZMETİK SANAYİNİN VAZGEÇİLMEZ MADDESİ OLARAK YÜKSEK MİKTARDA C VE D VİTAMİNİ TAŞIR.MEKSİKADA YETİŞİR,MEKSİKALILAR ŞUAN DOMUZ GRİBİNE KARŞI JOJOBA YAĞI KULLANIYORLAR.YER ELMASI İÇİNDE A VE C VİTAMİNİ BARINDIRIYOR.HAVAYLA TEMASI YOK O AÇIDAN 3 AYDIR SESSİZ SEDASIZ ÇALIŞTIK VE YER ELMASININ DOMUZ GRİBİNİN İLAÇI OLDUĞUNU BULDUK.YER ALMASI BAĞIŞIKLIK GÜCÜNÜ ARTIRIYOR.GRİBİ ÖNLÜYOR.İÇİNDE YÜKSEK DERECE DOĞAL FOSFOR-DEMİR VE KALSİYUM İÇERİYOR.AYRICA YER ELMASI HORMONLU OLARAK YETİŞTİRİLEMİYOR.HAVAYLA TEMAS EDEN TÜM MİKROP VE VÜRÜSLERİ ÖLDÜRÜYOR.İÇİNDE A TİPİ H1H1 VÜRÜSÜ OLAN ADINA DOMUZ GRİBİ DENEN VÜRÜSÜ HAVADA BİLE İNFİLAK ETTİRİYOR.BU ÇALIŞMA METAFİZİK UZMANI GÖKHAN HANİ NİN ÇALIŞMASIDIR.KESİNLİKLE BAŞKA KİŞİLER TARAFINDAN KEŞFEDİLMEMİŞTİR.BU YAZI HER YERDE SİTELERDE SAĞLIK DERGİLERİNDE YAYINLANABİLİR.