Sevgi insanı birliğe, bencillik de yalnızlığa götürür. schiller
hacı ali
hacı ali

bir yazı/yorum

Yorum

bir yazı/yorum

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

806

Okunma

bir yazı/yorum

Sayın Eylül Gökdemir hanımefendi’in
‘Bir erkeğin kadını olmak’ adlı yazısı üzerine yorumumdur.


Bir çırpıda yutar gibi okudum.
Şiirde de hikayede de olağanüstüsünüz.

Böylesi sıradan bir olayda nasıl da sevinci, mutluluğu,farkında’lığı yaşamış ta paylaşmışsınız.
Eldekinin değerini nasılda bilmiş, şükrünü eda etmişsiniz.Daha ilk telefon anında negatif düşünüp, olacakları berbat etmemişsiniz.
Size muhabbetle yönelen yüreğe nasıl da yürekli cevaplar vermişsiniz.Kendinizi sevgiye ,mutluluğa çocukça teslim etmişsiniz.
Devamını da itinayla,nasıl da korumuşsunuz .
Hayatın tadını tuzunu en hassas terazilerde ölçüp/ ölçüp pay etmişsiniz.
Verip almışsınız,alıp vermişsiniz.
Bir kadının erkeği böyle olunur işte,dedirtmişsiniz.Siz o günkü gayretinizle mutluluğu hak etmişsiniz.
Vermek yetmez, almasını da bilmek lazım.
Bir erkeğin kadını olmayı bilmek gibi ,‘bir kadının erkeği olmak’ ne kadar güzeldir;bilmek lazım.Olan bilir. Olmayan ise zanlarına aldanır da hayaldir,masaldır sanır.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bir yazı/yorum Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bir yazı/yorum yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
bir yazı/yorum yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ahmet1
Ahmet1, @ahmet1
20.6.2007 23:24:06
Kutlarım Üstat
yüreğine saglık
kalemin daim olsun .........
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL