Faziletli olmak, keskin bir kılıca oturmak kadar güçtür.-- bhartrıharı
Onur BİLGE
Onur BİLGE
@onurbilge

63 - HARİKALAR DİYARI

8 Haziran 2009 Pazartesi
Yorum

63 - HARİKALAR DİYARI

6

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

934

Okunma

63 - HARİKALAR DİYARI

63 - HARİKALAR DİYARI

Onur BİLGE

Tahta merdivenleri çıkarken yanımdaydı sanki. Onunla gelişimizi anımsadım. Yolu biliyordum. Neyin, nerde olduğunu... Kadınlara ait bölümdü. Yazmalar aynı köşedeydi. Açık ve üst üste değil, dürülüydü. Namaz kılmıştık onunla. Namaz kılmalıydım.

O zamanlar gözyaşının abdesti bozduğunu sanırdım. Gözyaşlarımın dinmesini beklemiştim. Kendimi toparladığımda alabildim. Yine ağlamamalıydım, burnumun direği sızlasa da. Sonradan öğrendim ki namazda dahi Allah için ağlanırsa, abdest de namaz da bozulmazmış.

İlk kez bir camiden içeriye girmiştim. Beynim bir gidip geldi, namaza

1001 GECE ÖYKÜLERİ - 3

SEVDA - LİMAN YAYINLARI

KİTAP TEMİN ADRESİ: M. Şerikan KARA : 0 536 275 90 15

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
63 - harikalar diyarı Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz 63 - harikalar diyarı yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
63 - HARİKALAR DİYARI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
sivaslıcengiz
sivaslıcengiz, @sivaslicengiz
9.6.2009 15:40:51
sevgili onur bilge, sayende ankara'yı dolaşmak'ta varmış doğrusu hiçte fena olmadı hani ayrıca o aradığın Sıdık Nacı EREN’in, ‘Yüce Veliler ve Anadolu Evliyaları’ isimli kitabınıda bulduğuna sevindim senin adına. belliki soyadına lâyık biri olma vede o yolda ilerleme gibi bir görev verilmiş sana ben sende bunu gördüm.inş'ALLAH bu muradına erersin.çünki yüreğindeki yanan o büyük ateş başka türlü sönmez. öğrencilerinden biri mevlâna hazretlerine sormuş ya mevlâna hazretleri aşk nedir.mevlâna hazretlerinin cevabı ise şöyle,ben olda gör.
Abdülhakim Arvasi Hazretleri’yle Necip Fazıl’ın arasında geçenlerin biride eğer yanılmıyorsam şöyle idi
birgün Necip Fazıl Abdülhakim Arvasi Hazretlerine ziyarete gider ve ona derki hocam siz kesin cennetliksiniz fakat benim durumun meçhul bunun üzerine Arvasi Hazretleri de hemen Necip Fazıl'a şu cevabı verir limandan kalkan her gemi mutlaka içindeki çöp bidonunuda varacağı yere götürür.
arkadaşım kalp güzelliğiniz yazılarınıza'da aksetmiş durmak yok yazmaya devam.elbet bir yerde sende şaşacaksın yazdıklarına.selam ve saygılarımla.ALLAH c.c. yar ve yardımcın olsun.başarı dileklerimle.


UÇUK
UÇUK, @ucuk
8.6.2009 10:08:39
10 puan verdi
sizin gözlerinizle bizde o yerleri görmüş gibi olduk... güzel bir yolculuğa çıkardınız...
saygılarımla...
Nermin Kaçar
Nermin Kaçar, @nerminkacar
8.6.2009 07:23:15
Çok güzeldi. Zevkle, sanki gezermişcesine okudum yazını. Kutlarım
yfatos
yfatos, @yfatos
8.6.2009 06:00:16
Para, altın anahtardı. Maymuncuktu. Her kapıyı açıyordu. Rehber şahsiyetler de altın anahtarlardı. Onlar da kalplerin kapılarını açıyorlardı.
çok güzel çok tatminkar ifadeler kullanmışsınız. "tebrikler"
ayhansarıkaya
ayhansarıkaya, @ayhansarikaya
8.6.2009 03:27:21
Üstadım,gittiğiniz yüce değerlere bizleri de götürmüş oluyorsunuz.Kutlarım...Geceleriniz hep aydınlık olsun...
saygılar...
siyah-beyaz
siyah-beyaz, @siyah-beyaz
8.6.2009 01:34:02
10 puan verdi
Trafik işaretlerinin fonksiyonu nedir ?
Bildiğim kadarıyla insanlara doğru yönü gösterir ve varacağı yere sellametle varmasını sağlar. İşaretlere uyan yolcular için geçerlidir. Uymayanlar zaten kaza yaparlar zarar görürler.
Evliyalarda Allaha giden yoldaki trafik işaretleridir. Allaha sağ salim ulaşmakta yol gösterirler. Gösterdikleri yöne gitmek veya gitmemek kulun kendi isteğine kalmıştır.
Sayın Bilge tebrikler güzel bir anlatım Saygılarımla
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.