Hiçbir şey nezaket kadar güçlü;hiçbir şey gerçek bir güç kadar nazik degildir.-- marquis de sade
Tacıser
Tacıser
@taciser

İnkâr ve Niye?

10 Nisan 2009 Cuma
Yorum

İnkâr ve Niye?

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

722

Okunma

İnkâr ve Niye?

Kendi şifasız yaralarıma muhatap olarak aldığınız kişi ile yüzleşmek; sonra da hesap sormaya kalkmak bunca yıldan sonra benim en büyük zaafım oldu. Yıllar önce de yanılmıştım cnun hakkında. İkinci kere aynı yanlışa düştüm. Bu tamamen benim hatam.
ONun da sizin gibi pişman olduğunu sanmak; aslında tam da sanmak değil bu. Öyleymiş gibi yapması, hiçir ayrıntıyı unutmadığını anlatması, üzgünlüklerini, pişmanlıklarını açıkça söylemesi söz konusu iken birden bire bütün sözlerini inkâr etmesi... Yarıda bırakması..
Anlamsız, anlaşılmaz ve çok acıtıcı.
Geöişte de çok ağır sonuçlarını yaşamıştım bu duygu ve düşüncelerimin. İki kişi aynı konuda, aynı noktalardan bakmayınca olaya aynı şeyleri görmüyor haliyle. Çünkü aynı şeyleri de hissetmiyor. Sonuçları da aynı şekilde değerlendiremiyor. Bunu anlayamamış olmak bu yaşta benim en büyük kusurum oldu. Üzüldüm, acı sözler ve değerlendirmelere. Vefa beklenmeyeceğini en baştan beri bildiğim halde, bilmiyormuş gibi davranarak kendimin yıpranacağını gene gözardı ettim.
Herkesin yaşadıklarından bir ders alacağını sanmak; kırdıklarını telafi etmelerini beklemek, sözlerinin eri olmalarını ummak hataydı. Ben ’’geçmişte yaşananları hata’’ olarak görmedim hiçbir zaman. Şu anda da görmüyorum. Onlar benim ’’en güzel, en temiz, en gerçek, ilklerimdi, heyecanlarımdı.’’ Onları bugün dahi böyle görüyorum. Asla benim için ’’macera’’değildi. Bu iğrenç kelimeyi yakıştıramam bu duygulara. Fakat şunu bilmeliydim. Sizin için ’’sahici’’ olan şeyler başkaları için ’’macera’’ ya da ’’hata’’ olabilir. Benim yanıldığım nokta burası. Herkesi kendin gibi görmek. Bazı şeyleri ’’tek başına yaşadığınızı’’ öğrenmek, ’’aldatılmışlık ve kandırılmışlık’’ duygusunu yaşatsa da sizi kabul etmek zorundasınız. Sadece hazmedilmeyen şey şu: O zaman niçin, -mış gibi, -miş gibi yaptı karşınızdaki? Bunu anlamak zor. İki yüzlülük değil mi bu, olduğundan başka türlü görünme çabasının gereği neydi?
Acaba, sizin şu anki gerçek duygularınızı öğrenerek bundan farklı bir zevk mi aldı? Bu da iğrenç ve acımasız bir zevk değil mi?

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İnkâr ve niye? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İnkâr ve niye? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İnkâr ve Niye? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Tacıser
Tacıser, @taciser
11.4.2009 10:37:58
çOK HAKLISIN ARKADAŞIM, MAALESEF BÖYLE. BENDEN DE SİZE GÖNÜL DOLUSU SEVGİLER
kader_48can
kader_48can, @kader-48can
10.4.2009 08:34:34
EVET İKİYÜZLÜLÜKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL...İNSAN KENDİSİ NASILSA KARŞISINDAKİNİ ÖYLE SANIRMIŞ..İĞRENÇ DÜNYANIN İKİ YÜZLÜ İNSANLARI..İŞTE BU KADAR..SEVGİLER..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.