- 787 Okunma
- 8 Yorum
- 0 Beğeni
YORUMLAR
Paylaşımın önemini; Allah'ın Kul hakkın affına dair vaadde bulunmaması ve Zekat'ın İslamın şartı sayılması yeterince açıklıyor. Bu yazıdada da tema olarak bunu algıladım. Sosyal denge ancak adil paylaşımla sağlanabilir. Bu da İslamın zekat kuralı ile emredilmektedir.
Kıssadan hisse almak tadında güzel bir yazı. Düşünmek ve anlamak isteyene . Yüreğinize sağlık. Sevgilerimle.
anlatımın görünüşünde bir hızsızlık g,ibi görünen işşlerde bazen ders verici örnek işler çıkabiliyor bu kıssadaki gibi
herşeyin sahibi yüce ALLAH bu malı mülkü bize kendi malını kendine satmamızı bu aracılıktan kar etmemizi öğütlemiş tir
lakin biz insanlar herşeyi biz kazanmışcasına har vurup savurmakta yız
şu açlık ve sefalet zamanında her insan zekatını vermiş olsa bu ve bunun gibi hırsızlık olaylarıda olmayacaktır buda inançların zayıflığından meydana gelmektedir
bir insan nekadar benim malım deyip kimseye bir şey vermesede yüce mevla kimsenin rızkını kimseye yedirtmez içinden çeker alır
yazınızı paylaşımınızı yürekten tebrik ederim selam ve saygılar
güzel bir hiciv çalışması olmuş.
bu tür yazılarda görünen anlamdan çok görünmeyenlere dikkat çekilir. o yüzden haram helel yönünü değil nimeti veren allahın her an ve her yerde hatırlanması gerektiği yönüyle bakılmasına atfen yazılmış, anlamlı mesaj veren bir yazı. ağrıyan başıma aspirin gibi geldi.
teşekkürler. saygılar , selamlar.
malının zekatını vermeyenden bir şekilde bu zakat çıkar ama sahibine sevabı yazılır mı bilmem.bahçeye giren yabancının tek amacı mal sahibine zekatı hatırlatmak istemesi ve asıl mal sahinin allahın olduğunu bilmesini istemesidir.elbetteki helal ve harama hatta rabbimin koyduğu hiç bir kurala diyeceğimiz yoktur.