TUVALET TAKİP SİSTEMİ
TUVALET TAKİP SİSTEMİ
KARTLI VE PARMAK İZLİ WC SINIRLANDIRMA SİSTEMİ
( TUVALET GİRİŞ ÇIKIŞ KONTROL VE TAKİP)
İş yerlerinde patronların ve yöneticilerin hedefleri arasında personelini mesai saatleri içerisinde maksimum performansla çalıştırılması ve azami verim sağlanmasıdır. Bu hedefler personelin işine zamanında girip zamanında çıkması ile başlar. Zaten birçok işletmede Personel devam kontrol sistemi mevcuttur. Giriş ve çıkışlar bir şekilde kayıt altına alınabilir peki içeride bulunduğu zaman ve özellikle TUVALETte kaybettiği vakit!
Hayır gülmeyin biz 3 ün beşin hesabını yapmıyoruz da demeyin. Biz yapıyoruz. İsterseniz gelin beraber yapalım hesabımızı.
Örneğin 100 personeliniz var ;
Her personel günde 20 dakika ekstra olarak TUVALETte vakit harcıyor diyelim.
20 x 100 = 2.000 dakika ( bir günde kaybedilen zaman )
22 iş günü ile çarpalım
22 x 2.000 = 44.000 dakika
Saate çevirirsek 733 saat yapar
Ortalama personellerin saatlik ücretinin 3 YTL olduğunu varsayalım.
733 x 3 TL = 2.199 YTL
Hesap ortada; aylık 2.199 YTL işçilerin hakları olmadan sizden aldıkları zamanın para olarak size geri dönüşümü. Bu sadece işçilik maliyetinden geri aldıklarınız buna bağlı olarak ta personelin gereksiz TUVALET kullanımıyla beraber iş üretmediği için sizi üretim zararına sokar bu sistem aracılığı ile üretim zararınızı da minimuma indirmiş olacaksınız.
Günümüzde Ürünlerin satış fiyatlarının düşmesi ile kar oranları da düşmüş, bir çok işletme talebi zamanında yetiştiremediği için dekont cezaları ödemek zorunda kalmıştır. Gelin sizde TUVALET sınırlandırma sisteminizi kurun ve zarardan kurtulun çünkü zararın neresinden dönerseniz kardasınız!
…….. TUVALET KONTROL SİSTEMİnin çok talep görmesi vesilesi ile sistemin fiyatları oldukça ucuzlamış olup sistem kendisini yaklaşık 1–2 ayda amorti etmektedir.
TUVALET TAKİP SİSTEMİN AMACI
Personelin mesai saatleri içerisinde TUVALETTE gitmek bahanesi ile sigara içmesi, arkadaşları ile muhabbet etmesi ve işten kaytarmasını engelleyerek çalışma saatlerinin verimli geçirilmesini sağlamak.
TUVALET TAKİP SİSTEMİN ÇALIŞMASI
TUVALETİN girişine ve çıkışını Kart okuyucu yada Parmak izi terminalin montajı yapılır.
Kapıya elektronik kilit takılır.
Çalışan kişilere ……… kart verilir yahut sistemin parmak izlisini almışsanız personelin parmakları sisteme tanıtılır. Eğer işletmede Bilgisayarlı personel devam kontrol sistemi var ise yeni kart vermeye gerek kalmaz aynı kartı hem işe hem de TUVALETTE giriş çıkışlarında kullanır.
Kart okuyucu cihazlar bilgisayara kablo ile bağlanır ve bilgisayara TUVALET sınırlandırma yazılımı yüklenir.
Müşterinin istemiş olduğu toleranslara göre parametreler girilir. Örneğin ilgili personel mesai saatleri içerisinde bir günde maksimum 3 kez girebilir ve içeride 5 dakikadan fazla kalamaz şeklinde parametreler girilirse ilgili kişi dördüncü kez TUVALETE girmek istediği zaman okuyucu kapıyı açmayacaktır. Program personelin toleransları aşan yani kaytardıkları zamanı toplar isterseniz günlük isterseniz aylık olarak raporlar. …… Personel Devam Kontrol Sistemimiz kullanılıyorsa bu kesintiler …. programında WC Kesintisi adlı bordro alanında gözükür ve maaşından otomatik olarak düşer.
Bence bu ilan başlı başına bir insanlık suçu. İlanda gülmeyin diyor ama ben yine de gülüyorum, acı acı.
Sözün bittiği yer derler ya. Ya da zurnanın zırt dediği yer. O yere son zamanlarda çokça geliyoruz maalesef.
Önce bu ilanı, metnini kısaltarak sunayım dedim. Sonra düşündüm, bu ilanın kendisi zaten yazı. Anlatacağını anlatıyor. Adamlar K.Marks’ın artı değer teorilerine nazire hesaplar yapmışlar sanki. Sen diyorlar, nasıl sömürülürü tam çözememişsin. Biz senin kaldığın yerden devam ediyoruz.
Firma ve marka isimlerini sildim. Aslında imkanım olsa, anlasam, siyah bant çekerdim üstlerine. Daha bir anlamlı olurdu.
Bu konuda kendilerine verilecek çok fikrim var. Ama korkarım ciddiye alırlar ve uygulamaya korlar.
Örneğin, tuvaletlere çişmetre ve kakametre koyarak, günlük limitin üstünde çıkartma yapanları tespit edebilirler. Ne işe yarar diye düşünmeyin. Kullanılan su tüketimi de ölçülerek, işçilerden fazla su kullanım bedeli ve atık su katkı payı alabilirler. Ki bu müesseseleri biraz rahatlatarak onların rekabet gücünü arttırır. İşçilerin buna itiraz edeceklerini de sanmıyorum. Sonuçta işletmenin rekabet gücünün artması işçinin lehine bir şeydir. Takım ruhu da bunu gerektirir. Bu işin matematiksel hesaplarını yapmak ve parasal getirisini göstermekse, sermayenin hizmetinde olan akademisyenlerimize düşmektedir.
Vahşi kapitalizme geri mi dönüyoruz demeyin. Kapitalizm hep vahşiydi. O yüzden bunlar iyi günlerimiz demiyorum. Bence sorunumuz, kapitalizmi ehlileştirmek için verdiğimiz mücadeleyi, onu yıkmak için vermememiz.
Sifonu biz çekmeliyiz sertçe. Ki gelmemek üzere gitsinler layık oldukları yere.
07,03.2009
YORUMLAR
bu yaziyi gazeteden okudum bugün. sasiracak bir sey yok. avrupa tarzi yasam bu. avrupada büro memurlari dantel öremez is saatinde, sigara icemez. rüsvet mi? yok ya hu! hayatta alamaz. farkedilince basina ne gelecegini bilir cünkü.
avrupa iscisi tuvalete giderken kart basar, isinin basina dönecegi zaman da kart basar günde 10-15 dakikasi isveren tarafindan ödenir. fazlasi iscinin masina yansitilir. yani, tuvaletler, kitap, gazete okuma, ya da, sohbet etme yeri degil(mis).