- 1063 Okunma
- 15 Yorum
- 0 Beğeni
TANRININ OLMADIĞINA DA İNANMAYIN!
Okuduğunuz yazı Günün Yazısı olarak seçilmiştir.
...............
YORUMLAR
Dunyanin bas belasi dindir,adina katliamlar islenen,
gerici bir zihniyettir.
Din bir somurudur,halki cahil tutup yontmaktir.
gokturkmen gibiler,herkesi kendisi gibi dusunulmesini
istiyenlerdir,dusunceye ozgurluk diye bir kavrami,
panzehir olarak gorurler.
Degerli bir aydin yazar hocamin sozu vardir >>
"CAHIL SENI YORAR" ! :))
"CAHILE SOZ ANLATMAK EZIYET VE MEZIYET ISIDIR" :))
Saygilar dilegiyle
Modern zaman tanımları ile Birtengri'den başlayıp, ne kadar teoloji mi, dinler tarihi mi belirsiz kavram varsa postmodern kafayla çözümlüyorsunuz !
Feodal insanı anlatıyorsunuz. Anlatmaya da bilinçli ve iradi bir niyetiniz yok. Böylesine bilinçsiz bir birikimle anlatıyorsunuz ! Feodal insan, postmodern zamanın, neo haldeki insanının görünümüdür.
En ilkel yaşam tarzını doğru diye savunup, en tekno argümanlarla mistizm yapmak ilginçliği gibi !
Sonra ayrıntılar, ayrıntılar ! Bütüne asla varamayacak olan, varmayan ayrıntılar. Parça bütüne benzemek durumundadır, bütün ise parçadan ayrımsal gibi anlayın !
Sizi örnek olay olarak incelemek gerek ?! Birikimsiz ve bilinç hiyerarşisi olmayan yazım türü, kafaları karıştırır.
Bunu yapmak istiyorsanız, yapmayın. Herkesin aklı yeterince karışık çünkü !
Göktürkmen tarafından 3/13/2009 6:07:22 PM zamanında düzenlenmiştir.
Postmodernizm, modernizmin sonrası ya da ötesi anlamında bir tanımlama olarak kullanılmaktadır ve modern düşünceye ve kültüre ait temel kavram ve perspektiflerin sorunsallaştırılmasıyla ve hatta bunların yadsınmasıyla birlikte yürütülmektedir.
Teori alanında modernist sanat biçimleri ve uygulamalarından koptuğu iddia edilen bir dizi kültürel yapıntıyı tanımlayan mimarlık, felsefe, edebiyat, güzel sanatlar gibi alanlarda yeni kültür biçimlerin işaretleri olarak başlamıştır. Bu tartışmalar zamanla diğer birçok alanlara ve disiplinlere de yansımıştır. Sonunda bir bütün olarak modernitenin sorgulanmasına ve aşılması arayışına dönüşmüştür. Bununla birlikte, postmodernizmi yeni bir tarihsel evre olarak anlamaktansa modernizmin kendi içinde bir aşama ya da özgül bir dönem olarak anlama çabaları da söz konusudur. Postmodernizm, bu anlamda kendine yönelik itiraz ve eleştirileri de içine alacak şekilde süre gelen bir modernizm/modernite/modernlik soruşturması ve tartışması olarak görülmektedir.
VE POSTMODERNİZM......
Kültürel anlamda modernizm, 19. yüzyılda geleneksel anlamdaki edebi, sanatsal, sosyal organizasyon ve gündelik yaşamın geçerliliğini yitirdiği fikriyle ortaya çıkmıştır.
Modernist hareketin 19.yy ortasında Fransa'da ortaya çıktığı kabul edilir. Modernizm kabaca 1884-1914 yılları arasında hüküm sürmüştür. Temelde dayandığı fikir, geleneksel sanatlar, edebiyat, toplumsal kuruluşlar ve günlük yaşamın artık zamanını doldurduğu ve bu yüzden bunların bir kenara bırakılıp yeni bir kültür icat edilmesi gerektiğidir. Modernizm ticaretten felsefeye her şeyin sorgulanmasının gerekliliğini savunur. Böylelikle kültürün öğeleri yeni ve daha iyi olanla değiştirilebilir. Modernizme göre 20.yy'ın ortaya çıkardığı yeni değişiklikler ve yenilikler kalıcıydı, aynı zamanda yeni oldukları için 'iyi' ve 'güzeldi' ve toplum dünya görüşünü bu öngörülere göre gözden geçirip uyarlamalıydı.
Modernizm tanınmış gelenekleri kıran bir sitil anlatmak için kullanılmıştır.Yeni bir çağında duyarlılığına daha yerinde formları yaratmayı amaçlamıştır. Bazıları 20. yy'da gözlemnenen modernizmi "modernizm" ve "postmodernizm" olmak üzere iki harekette incelerler. Fakat bazı görüşlere göre modernizm ve postmodernizm bir hareketin sadece iki farklı açısıdır.
Köktendincilik, (radikal dincilik, dinî fundamentalizm) (İngilizce: religious fundamentalism) İncil'in sözcüğü sözcüğüne okunup savunulması, hayata uygulanması için başlatılan Protestan harekete denilmekteyken, zamanla genişleyerek bütün dini hareketlerdeki ideolojik öze vurgu yapan bir karaktere bürünmüş terim. Dinin temel prensiplerine sıkı sıkıya bağlı, bu prensiplere dönmeyi savunan, Modernizm ve Sekülerizm karşıtı dini akımları tanımlamak için kullanılır. Dinî metinleri genelde kelime anlamlarıyla anlarlar ve yeni yorumlara karşı çıkarlar. Bu kavram sıklıkla radikalizm (köktencilikle) karıştırılmaktadır.
Sekülarizm, sekülerlik, dünyacılık veya sekülerizm (zaman zaman sekülârizm) Latince'de "nesil", "periyod" (zaman dilimi) anlamına gelen zamanla Hristiyan Latincesi'nde "dünya" anlamında kullanılmaya başlanan sæculum’dan[1] türemiştir. Din merkezli veyahut dinî öğeleri hukukî ve siyasî anlamda tayin edici kılan bir yaklaşımın tersine, bunları hukukî ve siyasî kümeden ayıran bir yaklaşımı tanımlar. Çok geniş bir terim olan sekülerizm, içinde birçok akım, farklı çeşit ve teori barındırır. Seküler kelimesi, dünyevi olanı belirtir ve dünyanın nesnel halinin göz önünde tutulması demektir. Türk Dil Kurumu sözlüğü sekülarizmi "Dünyacılık" olarak tanımlamakta ve Türkçe'ye Fransızca sécularisme sözcüğünden türeyerek geçtiğini belirtmektedir[2]. Aynı Türk Dil Kurumu sözlüğü ise dünyacılığı ise şu şekilde tarif etmektedir: "Bireysel katılımı önemli gören, dinin devletten ayrı ve özerk olmasını savunan öğreti, sekülarizm"[3].
Serpil FIRAT tarafından 3/12/2009 2:11:37 PM zamanında düzenlenmiştir.
Kahramanlık ha! Boşverin.
Son olarak; bir düşünüre tanrıyı sorduklarında üç aşağı beş yukarı şöyle bir cevap verir "tanrı hakkında düşündüğünüz hiç bir betimleme doğru değil; çünkü o bizim düşünebildiğimiz gibi olsa tanrı olmazdı."
BUNU AÇIKLAYABİLİR MİSİNİZ?
chaotica CEVAP...
Serpil FIRAT tarafından 3/12/2009 1:05:45 PM zamanında düzenlenmiştir.
Akıl dışılıkla, akıl üstülüğü karıştırmısşınız yine, modern modern postmodern: Bunun adı kahramanlık filan değil.. Fikr-i sabite gidişin fasit daireselliği...
Bu kadar ayır(ıntıla)ma, asal ve temel olmadan, çabuk çöker !
Günün yazısının kutlu/yorum.
Göktürkmen tarafından 3/12/2009 8:36:33 AM zamanında düzenlenmiştir.
Şimdi,şimdi.Nasıl,nasıl?
Ama Tanrının var olmadığını lütfen düşünmeyin.
Şahadet parmağını ısırdı yasemin.
Şahadet parmaklarını ısırır yaseminler irkilirler,ürperirler.
Şahadet parmaklarını ısıttırırlar yaseminlere..
sonra dirilir yaseminler...
merhabalar...teşekkürler...paylaşımlarınızı almak isterim.