Kalem, acemi avcıların elinde hedefini şaşıran bir ok da olabilir.-- baraccio
ÖmerNazmi
ÖmerNazmi
@omernazmi

YA AŞK?

22 Ocak 2009 Perşembe
Yorum

YA AŞK?

3

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

694

Okunma

YA AŞK?

Gözlerim ne renkti benim?
Nereden bileyim, uzun zamandır bakmıyorum ki aynalara!

Bu iki satır zaman zaman yazılıyorsa içinizde, işiniz kolay değildir artık; kavga başlamıştır sizde.
Yok canım, hemen telaşlanmayın, dinleyin kendinizi!
Çok kolay! Bir şişe şarabınızı açın, kapatın gözlerinizi; kapatın ki kendi içinizi görebilesiniz.

Kulaklarınızdaki uğultu var ya! İşte o ses göğsünüzde kurulu arenadan gelmektedir. İki gladyatör; umut ile endişe kıyasıya kapışmışlar içinizde.
Bakın!.. İki keskin kılıç birbirlerini kırmak için nasıl da çarpışıyorlar havada.
Kim yenecek, kim yenilecek belli değil.
Hiç şüpheniz olmasın. Kalbiniz sızladığı zaman bilin ki umut yorulmuştur, belki de yaralanmıştır; derinlerden gelen iniltiniz işte bu yüzden.
İşte bu yüzden umudu beslemelisiniz. Elinizden başka şey gelmez. Endişe zaten kendi besleniyor havadan nem kaparak. Rakibine çaktırmadan göz kırparak düşlerinizi umuda yedirmelisiniz.
Evet, baştan aşağı ülke sizsiniz, bu ülke de sizin; ama aklınızı kral sanıyorsanız aldanıyorsunuz. Asıl kral soytarınızdır, yani bilmedikleriniz.

Eğer odanızın penceresi beton bir duvara bakıyorsa işiniz zor; ya dalgalı bir deniz görmeli ya da karlı bir dağ; orman da olur ama bütün ağaçları görebilmelisiniz.

Ben içimdeki kavgaya aldırmıyorum artık; yaşama ve aşka dair bütün düşlerimi yedirdim umuda, bekliyorum şimdi.
Belki umut kazanır, biter savaşlar; belki daha güzel yaşar aşkla dolaşanlar.

Son günlerde, penceremden akşam güneşinin altındaki koca dağı seyrediyorum. Üstü karlarla örtülü uyuyan bir deve benziyor. Sanki silkinip kalkacak, savuracak sırtındaki karları, bitecek başında eksik olmayan fırtınası.
Olur mu?
Neden olmasın!.. Yoksa göğsümde bir mengeneyle sıkıştırılan kalbim buna daha ne kadar dayanır; daha ne kadar hayata dair umutla çarpar!

Kar mevsimi gelmeden düşen yağmurları da gördüm ben. Ne kadar renksiz ve nasıl da birbirine benziyordu damlalar. Oysa her tanesi ayrı bir renk olsaydı, rengârenk vursaydı cama kötü mü olurdu; işte o vakit seyredilirdi bu hayat denilen manzara!
Olmaz mı yani!
O zaman boşa mı gidecek düşlerimle beslediğim umudun kavgası!

Ya aşk?
İki satır şiirin karalandığı bir kâğıt parçası gibi savrulacak mı rüzgârda?
Asla!
Göreceksiniz, yedi renk açacak yediveren, her tomurcuğundan sevgi sızacak bahçelere. Gökyüzünde açarken menekşeler, yerdeki sahte çiçekler çürüyecek pis vazolarında.
Sevda, gerçek sevene yakışacaktır.
İnanmıyor musunuz?
Siz öyle bilin!
Önce uzaklardan gelen içten bir merhabayı alın içinize, gerisini umuda bırakın!
Kazanacaktır kavgayı aşkla savaşan umut, ölecektir endişe.

Ö.N

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ya aşk? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ya aşk? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YA AŞK? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Fikret TEZEL
Fikret TEZEL, @fikret-tezel
22.1.2009 10:01:48
''Ben içimdeki kavgaya aldırmıyorum artık; yaşama ve aşka dair bütün düşlerimi yedirdim umuda, bekliyorum şimdi.
Belki umut kazanır, biter savaşlar; belki daha güzel yaşar aşkla dolaşanlar.
...........................................................................

Ya aşk?
İki satır şiirin karalandığı bir kâğıt parçası gibi savrulacak mı rüzgârda?
Asla!
Göreceksiniz, yedi renk açacak yediveren, her tomurcuğundan sevgi sızacak bahçelere. Gökyüzünde açarken menekşeler, yerdeki sahte çiçekler çürüyecek pis vazolarında.
Sevda, gerçek sevene yakışacaktır.''

Umudun kazanması, endişenin yenilgisi....bizim de dileğimiz olsun..
hiPoKoNdRiyAk!
hiPoKoNdRiyAk!, @hipokondriyak-
22.1.2009 08:19:18
"Sevda, gerçek sevene yakışacaktır.
İnanmıyor musunuz?
Siz öyle bilin!"

Buraya bayıldım!
Başlı başına harikaydı..
Yüreğinize sağlık..
Guldane Dal
Guldane Dal, @guldanedal
22.1.2009 02:36:03
10 puan verdi

Hayata açılan pencerede umutları görebilirse eğer insan eminim ki endişeler hiç uğramayacaktır o pencerenin önüne ki es kaza uğrarsa eğer bir saksıyı düşürüvermek lazım üzerine ... Ve ben de inanıyorum ki umutların olduğu yerde asla endişeler olmaz yeterki kapanmasın pencereler... Bir uzak doğu felsefesinde şöyle diyor '' Evdeki pencere ve kapıların boşluklarıdır evi yaşanılır kılan '' . Güneşli, güzel ve umutlu yaşamlar girsin hep insanın içine ...

Çok güzel bir yazıydı Ömer, sevgilerim çokça...


© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.