Her zaman doğruyu söyle; ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın. (mark twain)
exani
exani

Ben Eğitimciyim

Yorum

Ben Eğitimciyim

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

622

Okunma

Ben Eğitimciyim

Öğrenmek, yaşamak, tecrübe edinmek, bu süreci ele alıp değerlendirmek önemli olsa gerek en büyük araştırma mazinin hayatımızda bıraktığı iz, ruhumuzda bıraktığı etkidir.

İşte Haber Diyarbakır vasıtasıyla ben ve bazı arkadaşlarım bildiklerimizi, yaşadıklarımızı, paylaşımında fayda gördüğümüz mevzuları sitenin okurlarıyla paylaşma fırsatını buluyoruz. Bazen derin toplumsal meselelerin analız ve tahlilini yaparken bazen de güncel meselelere dokunsak da çoğu kere ilgi alanımızın içinde kalmaya dikkat ediyoruz.

Ben bir eğitimci olarak mümkün olduğu kadar eğitimle ilgili mevzularda yazılarımı derlemeye çalışıyorum; fakat özelliğinden dolayı bir çok mevzu eğitimi ilgilendirdiği için bazen sanki alanımın dışına çıkmış gibi bir renk versem de aslında amacım yine eğitimdir. Neyi eğitim öğretimden ayrı düşünebiliriz ki? Ekonomi siyaset bürokrasi vatandaşlık birey.. Üretim ve tüketim. Hangi konuyu ele alırsanız ucu eğitime dokunuyor. Onun için olur olmaz bazen farklı konularda yazı yazma ihtiyacını hissediyorum.

Aslında bu süreçte kamunun tüm imkanlarını eğitim için seferber etmek lazım, açlık ve hastalık hariç hiçbir mevzu eğitim kadar birinci sırada değildir. Geçende sitemizde bir haber okudum 7 milyon YTL eğitim dışındaki projelere verilmiş bu parayı eğitime verirseniz neler olmaz ki;

1-Başta müdürler olmak üzere idarecileri eğitirsiniz.
2-Zümre başkanlarına seminer verdirirsiniz.
3-Sınıf rehber öğretmenliği konusunda seminer verdirirsiniz.
4-Okul aile birliklerinin görev ve sorumluluklarını kendilerine hatırlatacak şekilde toplantılar yaparsınız.
5-2006-2011+ tarihleri arasında uygulanması gereken Eğitim ortamında şiddetle mücadele eylem planını verimli bir şekilde uygularsınız
6-Televizyon programlarıyla yerel gazetelerle bilbordlarla eğitim öğretimi gündemde tutarsınız.
7-En az 7 adet etüt salonu açarsınız………..vs.

Bu çalışmalar sonucu Diyarbakır"ımızın çehresinde öyle bir değişiklik olacak ki hayal bile edilemez. Bir kaçını arz edeyim.

1-Okullarda disiplin olayları azalacak..

2-Okul yönetimi şeffaf olacak öğretmenin, öğrencinin ve velinin okul idaresine bakış açısı değişeceği için herkese bir güven gelecek ve bu güven motivasyona dönüşecek motivasyonun yansıması da başarıdır.

3-Okul aile birliğinin okula ilgisi artacak ki Diyarbakır"da çektiğimiz en büyük sıkıntılardan birisi budur Medeni dünyada okul aileye hayırlı bir evlat yetiştirmek için yardımcı bir kurumdur fakat ne hikmetse veli bu kurumla işbirliği içinde olup yardımcı olması gerekirken okula yan yan bakıyor.

4-Medya vasıtasıyla oluşan pozitif imaj ilimizde herkesin gündemini oluşturacak ve herkesin okullara karşı ilgisi artacak öğrencisi olan olmayan okulu ve öğretmeni önemser duruma gelecek..

5-Etüt evleri gayretli öğrenciler için bir umut kapısı olacak ve öğrenci kendini önemsenen bir varlık olarak hissedeceği için başarısı artacak..

6- Eğitim ortamında şiddetle mücadele eylem planını uygulamaya sokmakla İdarecileri, Rehber öğretmenleri, öğretmenleri ve aileleri belli konularda eğiterek başarının asıl etkenlerini aktif hale getirmekle eğitim öğretimimize bir kalite kazandıracağız..

7-En önemlisi de Sınıf rehber öğretmenlerini eğiterek rehber öğretmenlik nedir? Nasıl yapılır? Bu konuda kendilerini aydınlatacağımız için beklenmedik bir başarı da oradan gelecek….vs

Böyle bir çalışma yapıldığı zaman Diyarbakır"ın eğitim niteliği artacak nitelikli vatandaş hayata katkıda bulunur. Sorunun değil çözümün tarafında yer alırlar her yıl binlerce öğrenci nitelikli fakültelere kapak atar, iş-kur ve halk eğitim merkezi arcılığıyla binlerce kişi meslek sahibi olur. İşte en büyük zenginlik budur. Diyarbakır"ın her şeyden çok eğitim öğretim alanında böyle bir çalışmaya ihtiyacı vardır. Yoksa kimse getirip bu güzelim şehirde fabrika açmaz, atölye çalıştırmaz öreğin; organize sanayi bölgesinde teşvik alarak güya açılan birçok fabrikanın kapısına kilit vurulmuştur, teşvik paraları da Diyarbakır"dan uçtu gitti; fakat yetişen nesil ülkemizin hatta dünyanın muhtelif yerlerinde çalışabilir, kazanabilir ayrıca il dışında çalışmak da ayrı bir kazanımdır: insanın genel kültürünü arttırır, mizacını açar, ufkunu genişletir, saygı sevgi kavramında olumlu bir katkı yapar.

BEN BUNA İÇTENLİKLE İNANIYOR, İNANDIKLARIMI SİZİNLE PAYLAŞIYORUM.
e.kaya

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ben eğitimciyim Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ben eğitimciyim yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ben Eğitimciyim yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL