SÖZ HAKKIMI KULLANDIM
Değerli arkadaşlar bu önemi anlamlı toplantıya hoş geldiniz
Bir sivil toplum kuruluşu olan sendikamızı ,Biricik Eğitim Bir’imzi nasıl daha iyi bir konuma getiriz sorusuna cevap bulmak için bir araya geldik. Hoş ola hayır ola ...
Ben bir arkadaşınız olarak bu manada bildiklerimi ,tecrübelerimi ve vizyonumu sizinle paylaşmaya çalışacağım.
Başta hasbel kadar sendikamızı temsil eden yönetim kuruluna teşekkürlerimi sunarak konuşmaya başlamak istiyorum .Her ne kadar zaman zaman yönetimi eleştirsek de demekki ona göre en doğrusu ,en yararlısı budur yada ancak bu kadar yapılabiliyor.Bu çalışmayı saygıyla karşılamak lazım ancak profesyonel sendikacılık yapan şubelere baktığımız zaman bu çalışma tarzıyla örtüşmediği ortaya çıkıyor .Belki bu çalışma tarzı Diyarbakır’a has makul görülebilir, hani bir söz var “davulun sesi uzaktan hoş gelir”sorumluluk üzerimizde olmadığı için eleştiri yapmak kolay geliyor.Okullarda öğretmenlerin idareyi eleştirdiği gibi.
Ben bir arkadaşınız olarak genellikle bir konuda eleştiri getirdiğim zaman bilgi ve yeteneğim ölçüsünde çözüm de sunmaya gayret ediyorum. Hani bir söz var “Çözüme bir katkın yoksa sorunları dile getirme” Bir ağabeyimiz anlatıyordu;ABD’de bir seminere katılmışlar bizimkilerden biri ukala bir soru sormuş ,kurs hocası demiş ki “bu konu da fikrin nedir” bizimki “fikrim yok” deyince hoca demiş ki ben de sorunu duymamış oldum.
Ben dahi bu tür ifadelerden etkilenmiş olacağım ki daima bir çözüm ileri sürüyorum.
Bana göre okul temsilcilerimiz,
1-Nitelikli bir insan olmalı
2-Branşında başarılı olmalı
3-Eğitim konusunda daima bir adım önde olmalı
4-Okulu sahiplenmeli
5-Siyasi yorum ve yaklaşımlardan uzak durmalı….vs.
Bu nitelikler bir öğretmenin etki alanına giriyor ,etki alanında başarılı olan ilgi alanında da başarılı olup itibar görebilir ilgi alanımızdan birisi de Sendikacılıktır.
Bir sendikacı olarak temsilcimiz,
1-İdare ile öğretmenler arasında bir denge unsuru olmalı,
2-Çalışanların özlük hakları konusunda daima çalışanlardan taraf olmalı ama ölçülü ve olabilir konuları savunmalı.
3-Sendikacılık konusunda iyi bir bilgiye sahip olmalı(bu konu da sendikamızın bir akademik seminer vermesini ben şahsen bekliyorum ,asıl görevlerinden biridir kanaatimce)
4-Genel olarak Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmalarına destek vermeli
5-Nitelikli üye kaydını yapmaya çalışmalı,Niteliksiz üyenin uzun vade de sendikamıza zarar verebileceğini aklından çıkarmamalı
6-Üyelik çalışmalarını yaparken gereksiz vaatlerden kaçınmalı.
7-Okuldaki diğer üyelerle okul dışında rutin toplantılar yaparak bir birliktelik kazandırma çabasını göstermelidir……vs.
Değerli arkadaşlar STK’ları demokratik düzenin ana unsurlarıdır.STK’ları önemsenmedikçe yeterince oturmadıkça topluma yol yöntem göstermede öncülük yapmadıkça insanımızın demokratik düzenin nimetlerinden yararlanmamıza müsaade etmezler.STK’ları Vatandaşlar için bir soluk borusu niteliğindedir, vücudun kılcal damarları gibi hayta neşv-u nema veriyorlar.Bbu güzelim memleket emin ellerde oldukça dünya ve ahret huzurunu bulmamız daha da kolaylaşır. Bu münasebetle daha çok çalışmalıyız bu düzenden hakkımızı istemeliyiz ancak bu mücadeleyi verirken vatandaş ”helalihoş olsun,hak ediyorlar” diyebilsin.
En az her kesim kadar belki de daha fazla mütedeyyin insanlar rahat yaşama hakkına sahiptirler,biz helal dairede kanaatkar bir ölçüde mutlu yaşamaktan haz alan insanlarız başkasının hakkına hukukuna saldıranlar utansın!... tarih gösteriyor ki bu memleketin asil sahipleri dindar insanlardır, misafirlerini de mutlu etmeyi becermişlerdir
Daha güzel ve verimli çalışmalar dileğiyle selam sevgi ve hürmetlerimi sunarım.
e.kaya
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.