- 1047 Okunma
- 5 Yorum
- 0 Beğeni
BİR ANNENİN HAZİN SONU
Sonbahar mevsiminin serin rüzgârıyla yüzleşen minik bebek birden irkildi. Yılların sıla özlemiyle yanıp tutuşan ayrı iki can gibi minicik elleriyle annesine sımsıkı tutundu. Aslında üşüyordu. Beklide farkında olmadan içgüdüsel bir yönelimle beden dilini kullanıyor ve annesine “Beni soğuk esintinin zararlı etkisinden koru” demek istiyordu. Çünkü henüz daha minicikti ve konuşamıyordu.
Annesi yaşamındaki en değerli varlığı olan çocuğuna yardım etmek düşüncesi ile üzerini örten örtüyü başına kapadı. Rüzgâr hızını artırmış, yağmur çiselemeye başlamıştı. Tüm bunlar tarlasına çalışmak için yola koyulan kırsal kesimin çilekeş emekçi kadınına yadırganacak bir biçimde yansımamıştı. Yıllarca bu yoldan gidip-gelmiş, benzer durumlarla karşılaşmıştı. Şimdi tek bir fark vardı; o da çocuğunun yanında olması ve kendisi kadar hatta daha fazla çocuğunu koruma durumunda kalmasıydı.
Gerçi gideceği tarlanın bir köşesinde derme çatma bir kulübe vardı. Ancak oraya ulaşması için hayli yürümesi gerekliydi. Çocuğuna sıkı, sıkı sarılmış, üşümemesi ve ıslanmaması için kendince önlemini almıştı.
Aradan yarım saati aşkın bir süre geçtikten sonra meraklandı. Çocuktan hiç ses çıkmamıştı. Merak ve endişe ile rüzgâra sırtını dönüp çocuğuna bakmak gereksinimi hissetti.
Merak, endişe ve korku karışımı bir ruh haliyle çocuğun yüzünü görmek için örtüyü kaldırdı. Olacaklar sanki içine doğmuştu. Örtü yağmurunda etkisiyle çocuğun yüzüne yapışmış, nefes alma olanağını engellemişti. Artık anne için yapabilecek bir şey yoktu.
Çocuğunun cansız bedenine sarıldı ve kendine hakaretler yağdırmaya başladı. İçi, yüreği yanıyor ve tüm olanların sorumlusu olarak kendini görüyordu.
Artık ne rüzgâr, ne de yağmuru hissetmiyordu. Çocuğunu sarıp sarmaladıktan sonra köyünün yolunu tuttu. Eve girince “ Allah böyle yazmış, hikmetine sual olunmaz, verdi ve aldı” dedikten sonra kucağındaki çocuğu ile yere yığıldı. Ve bir daha da kalkamadı.
YORUMLAR
Sayın Altıntaş,
Öncelikle ziyaretiniz ve yorumunuza teşekkür ederim. Sonra yazdıklarınızın tümüne ve hatta daha fazlasına katılıyorum. Öyleyse bunu niye yazdığım sorusu gelebilir akıllara. Nedeni gayet basit. Halkın genel eğilim ve tepkisini görmek asıl amacım. Yoksa her şeyi Allah'a havale ederek işin kolayına kaçma gibi bir düşünce ürünü değil kesinlikle. Selam ve sevgilerimle.
Sn. Hocam;
Kurşun gibi bir final... Bu öykünüzden sonra sürekli annenin sarfettiği şu cümle kafamı kurcaladı: “ Allah böyle yazmış, hikmetine sual olunmaz, verdi ve aldı”...
dünden beri düşünüyorum; tanrının kul hakkını affetmeyeceğini... peki ya tedbirsizlik ve insan hataları sonucu oluşan zamansız ölümlerin ardından kaderciliğe sığınılarak sarfedlen bu cümle ile bizzat tanrının kendisine bir haksızlık yapılmış olduğumuzu görmüyor muyuz acaba? gösterdiğiniz için teşekkürler... saygılarımla...