Bir insanı avucunuza almanın en iyi yolu, kalbini kazanmaktır.-- la cordaıre
Karaahmetli
Karaahmetli

Hayat.

Yorum

Hayat.

0

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

84

Okunma

Hayat.

Hayat bize bahşedilen bir şey bunu güzel, mutlu, huzurlu ve dolu dolu yaşamak lazım, sen inandığın ve içindeki sese göre yaşamalısın çünkü hakikatin ne olduğunu hiç bir kemse kestiremiyor, kimi toplumlar islam dinini seçmiş, kimi hırıstiyanlık, kimi yahudi, kimi şaman kimin budist, kimi hindu, kimi ateist, kimi değist ama gerçek olan bir tek şey var biz insanlar, doğa, uzay ve gördüğün ve bildiğin bütün nesneler, bizi var eden güç bize bir ömür, yaşam artık inandığın ve ismini senin koyacağın bir çizgi üzerinde hiç durmadan ve o ana durdurma gücüne sahip olmadan senin iraden ve kontrolün dışında bir zaman akışı güneş doğuyor, gün bitiyor, gece oluyor ve sabah yeniden bir gün başlıyor bunu ne bir insanın veya bize bu hayatı veren ve gördüğün her bir şeyi var eden o güç sahibinin kontrolünde olan bir çarkın içindesin, her gün bir şeyler yaşar ve bu süreci her ayrı bir gün ayrı ayrı olaylar yaşayarak, değişik kişiler, mekanlar, insanlar ve konuşmalar ve hisler geçirerek tamamlarız, bazan üsülür, bazan mutlu oluruz, bazan arzuların kabarır, bazan üzüntülerin, sana verilen her bir günün ayrı ayrı bir oluşu, olayları ve ayrı bir senaryosu var, bunu biz canlıların ne kontrol etme, ne yönlendirme, ne de sonucu değiştirme gücü var, hiç bir güç ve kudret buna müdahale edemez.


Sadece bizi var eden o gücün dışında, insanlık gerek inanç, gerek bu yaratıcının veya var eden gücün korkusundan bunu ne sorgular, ne de yorumlar, ama beynimiz bunu sürekli sorgular ve kişinin bilinç altında sürekli bir sorgulama olur, bunu kimi bastırıp inandığı şekilde devam eder, kimi bir isim veya bir netlik oluşturmaz kedini başka bir gurup veya zümreye tabi eder, bunlar ateist, deist vs gibi grupları oluşturur, ama tek gerçeğin bir gücün olduğunu ve bunun aksini inkar eden veya başka başka türlerden geldiğini iddia eden beyinlerin sadece bu kadar basit ve tutarsız zekaları ancak bunu yapar, bu gurupların da kökeninde belki de eski dönemlerde meydana gelen dini baskılardan bu güne gelen insan, inkar ve yorumlamaların sonucunda çıkmıştır.

Bu tür grup ve zümreler, insanları kontrol altında tutmak gereklidir, çünkü biz insanoğlu o kadar kontrolsüz ve çevremizde var olan doğaya, insana, hayvana, toprağa, hatta ve hatta uzaya daha hiç durmadan zarar verdik, bu eski dönemlerde de insanların çıkar, maddiyat ve kendi egoları uğruna birbirlerini öldürmeye kadar gitti, bunun bahanesini de o dönemde değişik değişik olayları ve inançları kullanarak gerçekleştirdiler, bu kimi zaman dinler, kimi zaman ırkların üstünlüğü, kimi zaman bir kadının güzelliği, kimi zamanda o toplumun liderinin sınırsız ve komik egolarından meydana gelmiştir.

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hayat. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hayat. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hayat. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
2.4.2026 15:19:23
Beğeni:
3
Okunma:
84
Yorum:
0
BEĞENENLER
SON YAZILARI
POPÜLER YAZILARI
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL