0
Yorum
3
Beğeni
5,0
Puan
240
Okunma

KURT KOCAYINCA
Haftalar önce oğlumdan bir telefon istemiştim.
Güzel sesli, hoş tınılı olsun demiştim.
Bugün kahvaltı masasında bir paket duruyordu. “Nedir bu, niye burada duruyor?” dedim, kaldırıp koltuğun üstüne fırlattım.
Oğlum bozulur gibi oldu. “Niye kaldırıp atıyorsun, baba? Açıp da baksana içinde ne var?” diye.
Üşenmeden kalkıp, az önce koltuğun üstüne fırlattığım paketi alıp mahcup bir edayla açtım. Bir de ne göreyim; yepyeni bir telefon.
Yanında bir de uygulama vermişler. Ekstra hediye diye. Demişler ki, bu uygulama bir harikadır.
Anlamadığım bir şey. “Nasıl yani?” diye oğlana sordum.
Oğlan; “Baba, o alet kahvaltılık yumurtayı bile soyar.” dedi ve ekledi: “Sadece o da değil, tam dört yüz tane daha uygulama var.”
Espri de olsa bu bana çok etkileyici geldi.
Yeğenlerim de bizdeydi. Abimin çocukları, kız kardeşimin çocukları… Amca diyen kim, dayı diyen kim, oğlanın yaptığı espriye gülen kim… Evde bir curcuna koptu ki sorma gitsin.
Yeğenlerimden biri; “Amcacığım, içinde öyle bir süper uygulama var ki… Fenerbahçe taraftarları için. Takım maç kaybederse, taraftar hiç üzülmüyormuş.”
Abimin oğlu espri yapar da kız kardeşimin oğlu geri kalır mı hiç: “Dayı, sevgilinle kavga yaparsan bir uygulama var. Hemen devreye girip tartışmayı bitiriyormuş.”
Esprili olduğu için Cem dediğim Hanifi, fütursuzluğunu sergilemek için sırasını bekliyormuş: “Dayı…”
“Efendim, oğlum?”
“Çok farklı bir uygulaması daha var. Biri osurursa mesela, hava kötü kokarsa, o uygulama kokuyu değiştirir, yeniden rahat nefes almayı sağlar.”
Benimle dalga geçmek için sanki fırsat kolluyormuş keratalar. Sıraya geçtiler. Her biri kendi uygulamasını anlatmaya başladı.
“İş uygulaması” dedikleri de var. Sabah saat sekiz oldu mu uygulamayı açıyorsun; yapılacak ne varsa akşam saat 17’ye kadar bütün işleri hallediyor, sen uğraşmıyorsun. Oturup çayını kahveni içiyorsun.
Bir de “tatil uzatma” uygulaması var; yanında bir kasa bira kuponuyla her tatili uzatıyormuş, üç hafta ya da dört.
Bana da bu uygulamaları deneme yanılma yöntemiyle denemek kaldı. Hepsini denemek istedim, hemen tıklayıp açtım. Ama fark ettim ki çoğunda küçük bir “ama” var.
Bu güzel uygulamaların hepsi aslında hiçbir işe yaramıyor ama aptallara satmak için biçilmiş kaftan oluyorlar.
Neticede bir uygulamayı net bir şekilde öğrendim.
Ne mi?
“Kurt kocayınca köpeğin maskarası olmayı.”
Efkan ÖTGÜN
5.0
100% (1)
Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.