1
Yorum
4
Beğeni
5,0
Puan
42
Okunma

Selamlar, yüreği her cana sevgi ve saygı, onları yaratana da minnet ve şükür duyan tüm dostlarım...
MAVi SÜSEN
Geçmişte çalıştığım bir okulda bahçe kupkuru düzenlenmeye muhtaç.her bulduğum yerden çiçek veya fidan getirip düzenlemeye uğraşıyorum.Tabii ki yalnız olmaz.Bu arada kimse görmeden bahçede sigara içtiğini sananları da güvenlik kamerasından görüp, çiçek dikme cezaları gibi kimseyi kırmayacağını düşündüğüm uygulamalar da yapıyorum.
Bir çiçek var en başta ta çanakkaleden bahçemden alıp belki tutar diye beklediğim.Evet tuttu ama bir türlü çiçek açmıyordu.Bakımını gübrelemesini, sulamasını yapıyorduk, ama nazlanıyordu.Artık dördüncü senenin kışındayız.İlkbaharda söküp yerine başka bir çiçek dikeriz diye düşünüyorum. Bir gün baktım henüz kış soğukları bitmeden çiçek açmış. Bizim isteyip beklediğimiz zaman değil, kendi istediği zaman çiçek açmıştı. Oysa biz ondan neredeyse vazgeçmiştik.
daha sonraki yıllar genç öğretmen arkadaşlarımla konuşurken onu örnek gösterir ve eğitimde de asla ümitsizliğe düşmemelerini, öğrencilerdeki istendik davranış değişikliğinin kendi isteklerine bağlı bir zamanı olabileceğini, sabırla doğru davranışlar kazandırmak için yolumuza devam etmemiz gerektiğini söylerdim.
(DxG)
5.0
100% (2)