Kişinin duyguları, bildikleri ile ters orantılıdır. ne kadar az bilirsen o kadar çok kafan kızar. b.russel
solamente
solamente

Günlük - 4

Yorum

Günlük - 4

( 1 kişi )

0

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

47

Okunma

Günlük - 4

Komutanla beraber dışarı çıktık. O, sırtımda oturup gezmeyi tercih etti; bense zor tutan bacaklarımla, her adımda sanki bir moloz yığını taşıyormuşum gibi yürümeyi. Sokak lambasının altında iki gölgenin tamamiyle yakınlaşmadan gerçekten birleşip birleşmediğini denedim. Önce ileri geri bir yol seçmiştim, şimdi sahanın etrafında dönüp duruyorum. Hareket halindeyken negatif düşünceler barınamaz derler; inatla bunu deniyorum. Bilirsiniz, inatlaşmayı severim.

Kalbimi kıran erkekleri düşünüyorum. Benden istifade edenleri. Zaman zaman su birikintilerine rastlıyor, özensiz dökülmüş betonun üstünde geçici ayak izimi bırakıyorum. Yerde biri bir gülen yüz çizmiş. Hep öyle kalabilmeyi isterdim.

Daha önce oturduğum bankın sırtını sökmüşler. Dokunduğum yerler mi kuruyor?

Merhamet Müzesi’ni izledim; son bölümlerini pek sevmedim. Küpesi fark edilmeyince çenesi titreyen Füsun’u da tanıdım, pişmanlık duyan Kemal’i de. Hayatın bazı evrelerinde insan, sahip olduklarının kıymetini bilmeyebiliyor.

Komutan bir ara benimle yürümeye başladı sanki. Bu aylarda kendime sürekli şükretmeyi öğütlerken, yine bir isyanla kalktım yatağımdan. Saatlerdir cebelleşiyoruz. Bir ben Komutan’a vuruyorum, bir Komutan bana. En sonunda galip geliyorum belki ama ikimiz de yara almış oluyoruz.

“Dışarı çıkıp derin bir nefes alırsam rahatlarım” dedim. Ama mahallemde temiz hava da yok. Havada sanayinin kokusu. “Güzel memleketim” diyemiyorum. Sanki hiçbir yerde sana alan tanınmıyor. Sistem bir yandan hasta ediyor, öte yandan iyileşmene de fırsat vermiyor.

Yüzüme düşen perçemleri de artık sevmiyorum. Uzatacağım.

25.02.2026
22:55

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Günlük - 4 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Günlük - 4 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Günlük - 4 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL