Her yeni fikir, başlangıçta diğerleri arasında azınlıkta kalır. thomas carlyle
Celil ÇINKIR
Celil ÇINKIR
VİP ÜYE

Yeni Yıl

Yorum

Yeni Yıl

( 9 kişi )

4

Yorum

10

Beğeni

5,0

Puan

283

Okunma

Yeni Yıl

Kıymetli Edebiyat Defteri Ailesi, Değerli Şair ve Yazar Dostlarım,

Bir yılı daha kelimelerle, dizelerle, cümlelerin yükünü omuzlayan yüreklerle geride bırakırken; yeni bir yıla yine sözcüklerin ışığında, kalemin izinde giriyoruz. Kimi zaman bir mısra ile ferahladık, kimi zaman bir paragrafla sustuk, kimi zaman da yazının sığınağında ayakta kaldık. Çünkü edebiyat, bizim için sadece yazmak değil; anlamak, anlatmak, paylaşmak ve insan kalabilmekti.

Edebiyat Defteri, nice yüreğin sesini duyurduğu, nice kalemin kendini bulduğu, farklı dünyaların aynı sayfada buluştuğu özel bir mekân oldu. Burada kimi zaman sevdayı konuşturduk, kimi zaman hüznü; kimi zaman memleketi, kimi zaman insanın iç yolculuğunu… Her satırda bir emek, her metinde bir yürek vardı.

Yeni yılın;
– Kalemlerimize ilham,
– Yüreklerimize ferahlık,
– Cümlelerimize derinlik,
– Hayatımıza sağlık, huzur ve umut getirmesini diliyorum.

Dilerim ki 2026; kimsenin sesinin kısılmadığı, sözün kıymet gördüğü, edebiyatın iyileştirici gücünün daha çok hissedildiği bir yıl olsun. Dilerim ki yazdıklarımız sadece okunmakla kalmasın, bir yüreğe değsin, bir yaraya merhem olsun, bir umudu ayağa kaldırsın.

Bu platformda emeği geçen, yazan, okuyan, destek olan, sessizce takip eden herkese gönülden teşekkür ediyorum. Farklı düşünsek de aynı kelimede buluşabilmenin, aynı duyguda ortaklaşabilmenin kıymetini bilelim. Çünkü edebiyat; ayrıştırmaz, birleştirir. Yarıştırmaz, derinleştirir.

Yeni yılda da;
dostlukla yazalım,
incitmeden eleştirelim,
samimiyetle paylaşalım,
ve en önemlisi insan kalalım.

Kaleminiz susmasın, yüreğiniz yorulmasın, kelimeleriniz bereketli olsun.
Yeni yılınız kutlu olsun değerli Edebiyat Defteri ailesi.

Vesselam.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (9)

5.0

100% (9)

Yeni yıl Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yeni yıl yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yeni Yıl yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Gülüm Çamlısoy
Gülüm Çamlısoy, @gulum-camlisoy
2.1.2026 21:29:07
5 puan verdi
tebrik ederim üstadım

mutlu yıllar dilerim
gül peri
gül peri, @gulperi
2.1.2026 21:25:13
5 puan verdi
mutlu yıllar diliyorum
Halit Durucan
Halit Durucan, @halitdurucan
1.1.2026 17:13:15
5 puan verdi
Bu içten temennilerinize aynen katılıyorum Celil üstadım. Edeiyatın gücü ve kucaklayıcı yönü ile gönüllerin bir olması dileğimle. Saygılar selamlar
İdris Ertaş
İdris Ertaş , @idrisertas
1.1.2026 13:14:51
5 puan verdi
Yeni yıl için yapmış olduğunuz iyi dilekleriniz için teşekkür ederim üstadım, saygılarımla selamlıyorum
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL