İnsanlar sizden, onları tenkit etmenizi isterler, fakat asıl istedikleri onları övmenizdir. w. somerset maugham
sr
srzegan

Günlük Konuşma Dili İle Şiir Yazılmaz

Yorum

Günlük Konuşma Dili İle Şiir Yazılmaz

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

34

Okunma

Günlük Konuşma Dili İle Şiir Yazılmaz

Gerçekten okuyacak şiir bulamıyorum. Başka sitelerde de bulamadım. şiir diye paylaşılanlar maalesef şiir değil, düz yazı. Amatör şairler yazıyor. Tamam ama bunlar şiir değil. Günlük konuşma dili ile yazılmış, çoğu zaman bir takım duyguların anlatıldığı veya "X", "NSOSYAL", "FACEBOOK" gibi platformlara yazılması gereken yazılar. Yaşadığınız bir duyguyu düz konuşma dili ile alt alta sıralayınca şiir yazmış olmuyorsunuz.
Serbest ölçüde de çok güzel şiirler yazılabilir. Ama içinde şiire benzeyen bir ses uyumu olması gerekir. Ses uyumundan kastım, illa da zorlama kafiyeler değildir. Okununca şarkı gibi akması gerekir. Mısra içinde ses tekrarları, aliterasyonlar ve iç kafiyeler oluşturulmalıdır. Kafiye uydurma amaçlı kıta içindeki anlamlar da bozulmamalıdır.
Bir tema belirlemek çok önemlidir. Şiir okuduğunuz zaman görsel olarak da okuyucu onu canlandırabilmelidir. Burada yazılan şiirler de belirgin bir tema olmadığı için ana tema da yok çoğunda.
Metafor ve imgeler olmadan şiir oluşturmak çok zor. Her şey dümdüz söylendiği zaman şiir olmaktan çıkar o metin. Kuracağınız cümlelerde anlatmak istediğinizi üstü kapalı anlatmalısınız. Okuyucu üzerinde düşünmelidir, doğrudan anlamamalıdır.
Ayrıca kurduğu her cümleyi şiir diye paylaşanlar var. Biraz emek harcayıp 1 kıta haline getirin en azından.
Kıtaların kendi içinde öznesi belirgin olmalıdır, kıtalar arasında ana fikir veya ana temadan çok kopulmamalıdır. Görüntülenmesi için 2.000 - 3.000 şiir paylaşan kişiler var. Hepsi çöp, bir insan bu kadar şiir yazamaz zaten. Okunmaya değer şiirleri de bu vesile ile kaçırmış oluyoruz. Site yönetimi bu konuyu ele almalıdır. Siz aktif üyelerinde görüş ve önerilerini merak ediyorum. Yorum yazmanızı rica ederim.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Günlük konuşma dili ile şiir yazılmaz Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Günlük konuşma dili ile şiir yazılmaz yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Günlük Konuşma Dili İle Şiir Yazılmaz yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
22.12.2025 08:37:55
Beğeni:
0
Okunma:
34
Yorum:
0
BEĞENENLER
SON YAZILARI
POPÜLER YAZILARI
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL