İntikam alıp da sonunda pişman olmaktansa, affedip de pişman olmak daha iyidir. cafer b. muhammed
Grikırmızı
Grikırmızı
VİP ÜYE

Başlıksız Yazı…

Yorum

Başlıksız Yazı…

( 1 kişi )

1

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

205

Okunma

Başlıksız Yazı…



Sevgilerimi gömdüğüm bir mezardı hayat ve ne bilirdim tesadüfsüz bir anda bir İsrafil çıkacağını geceden...

...

Seyir defterimin sayfalarına bulaşmış tozları ayıklarken, mesafe alamamış bir hikayenin (g)izine takıldı gözlerim. Genzimin yanması harflere karışmış tuzdan olsa gerek. Yoksa ben hep güldüm seninle.

Bilmediğim bir şeydi yeniden doğabilmek…Sıcaktı ve yeşeren yapraklardan habersiz, içimde solan çiçeklerin rengini arıyordu aklım. Maviydi her yan ama ben yine de gri çiçekler takıyordum mısır püskülü saçlarıma.

Susamıştım… Dilimin damağımın kuruduğundan habersiz üstelik.
Yaralarım vardı. Pazar tezgahında sergiye çıkarmıştı birileri ve mahrem yerlerime dolanan örtüye sarılıp, kelime kelime seyir akıtır olmuştum gözü dönmüş bakışlara.

İstila edilmişti ülkem ve yatağına sığmayan sularınla, bulutlardan bir haberciyken adın, aslında göğe baktığımdan görememiştim; rengimi adımlarımdan değiştirmeye başladığını. Sonra yağmur geldi kente ve ne vakit ıslanmaya başladım; ayak izinin rengini gördüm işte o zaman

Arsızdım. Prangasız bir dildi çekiştiren ruhumu oradan oraya. Sen sükuta kavuşturdun haylazlığımı. Deliliğimse Sen’imin özünden.
Gelirse dönemem demiştim. Kaldım.

Öyle ıslandım ki… Çöküşüm dizlerine, hep suyun ağırlığından.

...

Geceydi…

Suya baktım. Aynada kendi suretine bakar gibi… Ve başı önde boynu bükük, göz yaşının tuzundan susuz kalmış dudaklarla, yüzümü yerden kaldıramadan duaya durmak neymiş; gittiğin gün anladım.

Sokak ağzıyla döküldüm kelimelerimden. Sanki kaldırım taşlarını döşediler bir bir üzerime. Asfaltın sıcaklığında erimiş hüzünlerin ortasından, recmime taş atan kuşların gagasında, bin özlemle parçalandı bakışlarım.
Ahir ömrüme kınalanmış kayalar oturdu; Bilal misali inlemelerle… Adın yasaktı ya bana, sesim ulaşmadı hiçbir kurtarıcıya. Avaz avaz düştüm. Sen? Ne vardın ne de yok…
Öyle ki, yar diye seraba değen usum uslanmadı ilk vakit. Yokluk terbiyesi ekşitti içimi. Nane molla havaların entarisini giyen günle, esintisiz gecelerin nemi aktı yaş diye ömrüme.

Uslandım.

Yaşın kadar yaşlandım kıyılarında. Saçlarıma ak düşmeden, dizlerim titremeden, yolun yarısını görmeden…İki kişilik kalabalığımızı sahiplenen olmadı. Kimsesizliğimiz bundan. Hayat bizi düşürmeden düşümüzden; ateşin yakan serinliğinden atarsam bir adım öteye, gelmiş geçmiş tüm sevdaların lanetinde boğulayım. Yeminimdir adın...


Eski Bir İstanbul Zamanı…


Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Başlıksız yazı… Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Başlıksız yazı… yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Başlıksız Yazı… yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
M.Y.
M.Y., @m-y
17.9.2025 13:55:56
5 puan verdi
Yazıyla şiir ayıran belli başlı özellikler vardır. Şiirde dil bükülmelidir: Bükülmüş. Yoğunluk olmalı: Var. Çağrışım olmalı: Var. İmge olabilir: Var. Ritim olmalı yer yer var. Şimdi de biri bunun niçin şiir olmadığını söylesin.
Saygılar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL