1
Yorum
1
Beğeni
5,0
Puan
278
Okunma

İMAM İLE ÇOCUK
Bir cenaze töreninde imam; Tabutun üstüne örtülen yeşil bezin üstünde yazılı olan arapça yazının ne olduğunu cemaate sorar.
Doğal olarak kimse Arapça bilmediği için imam; "Sizler bu bezin üzerindeki yazının ne olduğunu nasıl bilmezsiniz!" diye cemaate kızar!
Cemaatin arasında ön saflarda bulunan 11 Yaşındaki çocuk, o yazının ne olduğunu imama sorar.
İmam, çocuğu cesaretinden dolayı kutlar ve ardından yazının; "Her canlı ölümü tadacaktır." diye yazdığını söyler.
Bunun üzerine çocuk; "peki neden Türkçe yazmadınız. Türkçe yazsaydınız herkes anlardı!"
İmam suratını ekşiterek olmaaaz. diye çıkışınca, çocuk; neden olmaz? Babamla camiye namaza gittiğimizde de imam herşeyi Arapça söylüyor. Hicbirsey anlamıyorum. Sonra da Türkçe para istiyor!
İmam her ne kadar cenazeyi bekletmemek lazım dediyse de, çocuk; "imam amca sen onu bekletmesen de, o çürüyüp toprak oluncaya kadar bekleyecek. Şimdi öğretmenimiz gibi bana cevap ver; Allah Türkçe bilmediği için mi o bezin üstüne arapça yazdınız? Camideki gibi, herşeyi Arapça konuşup, iş para istemeye gelince Allahı bilmediği bir dilde nasıl dilendirirsiniz? Allah o parayla ne yapacak, 1001 odalı saray mı yapacak?"
İşin uzayacağını anlayan imam; "Allahu Ekber" diye başlar ve namazı kıldırır. Ardından cemaate; "merhumu nasıl bilirdiniz?" diye sorduğunda; arka saflardan biri; "Hırsııız." diye bağirır.
İmam tekrar, "nasıl bilirdiniz?" Yine arka saflardan birisi; "Yalancııı!" diye bağırır.
Üçüncü kez; "nasıl bilirdiniz?" diye sorar! Yine arka saflardan birisi bağırır; "Vatan hainiydiiiiiiii!"
Bütün bu yasananların üzerine Çocuk babasına dönerek; "hadi baba, gel biz Allahın bizi, bizim de Allah’ı anlayacağımız Güneş ve Ayın altında Kam ayinine katılalım.
Baba, oğluna "neden?" diye sorar.
Çocuk; Bu sahtekarları Tengriye şikayet edeceğim diye cevap verir!
Efkan ÖTGÜN
5.0
100% (1)