Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- chesterfield
Fehmi Tazegül
Fehmi Tazegül

DEVASA CANLILAR.

Yorum

DEVASA CANLILAR.

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

56

Okunma

DEVASA CANLILAR.

DEVASA CANLILAR.

TARİH ÖNCESİ DEVASA CANLILAR.
Tarih öncesi dönemlerde devasa canlılar arasında, deniz canlıları, dinozorlar, böcekler, memeliler ve bitkiler bulunmaktadır. Bunlar arasında en yaygın olanlar, deniz canlılarının devasa formlarıdır, örneğin: Kronosaurus, Liopleurodon, Mosasaurus, Megalodon gi
Devasa canlılar, zamanla ortamlarındaki kaynakları daha etkililir bir şekilde kullanma eğiliminde olan canlılar olarak tanımlanabilir. Aynı zamanda, eksik rakip oluşumları ve yüksek besin kaynakları gibi ortam faktörlerinin de etkisi vardır. Bu ortam faktörlerinin birleşimi, devasa canlıların büyüme ve gelişmelerine yardımcı olmuştur.
Tarih Öncesi ve Bugünkü Ortamların Farklılıkları
Tarih öncesi dönemlerdeki ortamlar ile bugünkü ortamlar arasında bazı önemli farklılıklar bulunmaktadır. Tarih öncesi dönemlerde, ortamlar daha ılımlı ve kaynaklar daha bol olduğundan, devasa canlıların büyüme ve gelişmelerine yardımcı olmuştur. Aynı zamanda, tarih öncesi dönemlerde dünya iklimi ve deniz seviyesi daha yüksekti ve bugünkü ortamlarla kıyaslandığında daha geniş ve verimli olan ormanlar bulunmaktaydı. Bugün, ortamlar daha soğuk ve kaynaklar daha sınırlı olduğundan, canlılar daha küçük boyutlarda yaşamaktadır.
Devasa Canlıların Yok Olma Ipuçları
Devasa canlıların yok olma ipuçları, fossiller, volkanik kayaçlar, fosil kayalar ve diğer jeolojik deliller aracılığıyla belirlenebilir. Bunlar, devasa canlıların neden yok olduğu hakkında bilgi vermekte ve bu canlıların evrimsel süreçleri hakkında bilgi sunmaktadır. Ayrıca, devasa canlıların yok olma ipuçları, küresel iklim değişiklikleri, doğal afetler, bitki ve hayvan popülasyonları arasındaki ekolojik dengenin bozulması gibi faktörleri de içerebilir.
Devasa Canlıların Evrimsel Değişimine Etkisi ve Nedeni Hakkındaki Teoriler
Devasa canlıların evrimsel değişimine etkisi ve nedeni hakkındaki teoriler arasında, doğal seçilim teorisi, genetik varianların yayılması teorisi, ortam değişiklikleri teorisi ve küresel iklim değişiklikleri teorisi bulunmaktadır. Bu teoriler, devasa canlıların yok olma nedenlerini ve bu nedenlere neden olan faktörleri açıklamaya çalışmaktadır. Örneğin, doğal seçilim teorisi, devasa canlıların en uyumlu olanlarının hayatta kalmasını ve diğerlerinin yok olmasını açıklamaya çalışır.
Tarih öncesi dönemlerde var olan devasa canlılar, bugünkü canlılarla karşılaştırıldığında oldukça büyük boyutlarda bulunmaktadır. Bunun nedeni, bu dönemlerdeki ortamların farklılığı ve bu ortamlardaki canlıların evrimsel değişimine uğramasıdır. Canlıların evrimsel değişimine uğramasının nedenleri arasında, doğal seçilim, genetik varianların yayılması, ortam değişiklikleri ve küresel iklim değişiklikleri bulunmaktadır.
Bu değişim, devasa canlıların yok olma nedenlerini açıklamaya ve bu nedenlere neden olan faktörleri belirlemeye yardımcı olmuştur. Sonuç olarak, devasa canlıların yok olması veya bu kadar küçük hale gelmeleri, zamanla ortam değişikliklerine ve evrimsel değişimlere uğramış canlıların sonucudur.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Devasa canlılar. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Devasa canlılar. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DEVASA CANLILAR. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.