Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- chesterfield
Abdurrahman Günay
Abdurrahman Günay

ZAMANI TUTUMLU KULLANMAK

Yorum

ZAMANI TUTUMLU KULLANMAK

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

99

Okunma

ZAMANI TUTUMLU KULLANMAK

Ömrün en büyük başarısı, boşa geçirilen zamanı en azda (asgaride) tutmaktır.
Zaman, tüketilirken ömrü de tüketen bir değerdir çünkü.
Bu yüzden tüketilen zamanın ömürden tüketildiğinin bilinciyle davranmak gerekir.
Geri döndürülmez zamanın ömrün kesesinden harcamak olduğunu unutmazsak, yaşadığımızın anlamı olan ‘değer üretmek’ hedefine yönelmeyi de ‘önemli’ görürüz.
Aslında başarının ‘büyüklüğü’ göreceli bir ölçüdür. Büyük olarak nitelenen başarı; kalıcı, kapsayıcı, hayatı olumluya dönüştüren yönleriyle dünya hayatına katkı ise, gerçekten büyüktür.
Demek ki büyük ve önemli, ‘önemi ölçüsünde’ büyük etki alanı olan faydanın karşılığıdır!
Bu fırsat ve olanak herkese eşit dağıtılmış bir talih ve kader değildir, ne yazık ki. Büyük ve önemli keşifler, icatlar parlak zihinlerin ve dahi beyinlerin Yaradan lütfudur bir bakıma. Ama böyleleri; çabasız gayretsiz, kendiliğinden ve âdeta “bir sihirli değnek” dokunuvermiş de, tarihe adını yazdıracak bir buluşa nail olmuşlardır sanılmasın. Çilesi çekilmedik, emek verilmedik hiçbir başarı yoktur dünyada.
Başarının büyüklüğü, başarı sahibini de büyük yapar şüphesiz.
Araştırın bakın, her büyük insanda başarısını büyüten, sabırla ve azimle bir hedefe kilitlenmiş ömür görürsünüz. Engelleri aşarak, zorluklarla savaşarak; ama en önemlisi kendine tahsis edilmiş sınırlı bir zamanın ve esenliğin hakkını vererek-önüne hedef olarak koyduğu neyse- ona adanmış bir ömrün imkânlarını kullanmayı becerebilendir, başarılı insan.
Akıldan çıkarmayalım! Nicelikten çok nitelik belirler ‘büyük’ ve ‘değerli’ olanın katkısını. Çocuklarımıza boşa geçirilecek zaman olmadığını öğretmek zorundayız öncelikle. Sanırım ‘Boş zaman, boşa zaman’ düsturuyla ömrümüzü tanzim etmek; öğrenmemiz ve öğretmemiz, tutum ve davranışlarımızla örnek olmamız gereken ilk ve en değerli katkıdır, insan hayatına.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Zamanı tutumlu kullanmak Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Zamanı tutumlu kullanmak yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ZAMANI TUTUMLU KULLANMAK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.