Her ayrılış, ölümün önceden alınan bir tadı gibidir, tekrar bir araya geliş de yeniden dünyaya gelişin önceden alınan bir tadı gibidir.-- schopenhauer
Mehmet Akif Tiryaki
Mehmet Akif Tiryaki
@mehmet-akif-tiryaki

Ekonomi Zıpladı Terinos'un Keyfi Kalmadı.

20 Mart 2025 Perşembe
Yorum

Ekonomi Zıpladı Terinos'un Keyfi Kalmadı.

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

43

Okunma

Ekonomi Zıpladı Terinos'un Keyfi Kalmadı.

Ekonomi Zıpladı Terinos'un Keyfi Kalmadı.

Terinos’un cebinde zaten pek para olmazdı, ama eskiden dert etmezdi. Şimdi ise işler değişti. Zekeriya Sofrası’nın el değiştirmesiyle birlikte çorba fiyatları yükseldi, artık bakır tabağına eskisi gibi gönül rahatlığıyla çorba koydurtamıyor. Yeni sahipler, Terinos’tan para istiyor ve bu durum canını sıkıyor.

Keliternos, mutfak alışverişini yaparken pahalılıktan şikayet ediyor, Timenos’un şark görevine gitmesiyle birlikte evde biraz daha tasarruf yapma gereği duyuluyor. Terinos, her zamanki gibi köpeği Tontonitos ile Knidos’un sokaklarını arşınlıyor ama bu defa eski neşesiyle değil, derin düşüncelere dalarak. Bir ara limana uğrayıp bir kadeh içmeyi düşündü ama fiyatları görünce vazgeçti. Kekik suyu da pek kesmiyor artık.

Ekonomik sıkıntılar Terinos’un canını sıkıyor ama o yine de kendince bir çözüm bulmuştur. Belki eski dostu Epiktotes’le dertleşir, belki de yeni bir yer keşfeder. Ama şu kesin ki, Terinos’un avareliği bile eskisi kadar keyifli değil artık.

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ekonomi zıpladı terinos'un keyfi kalmadı. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ekonomi zıpladı terinos'un keyfi kalmadı. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ekonomi Zıpladı Terinos'un Keyfi Kalmadı. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.