Gene de bir iştir beklemek. bekleyecek bir şeyi olmamaktır korkunç olan.-- cesare pavese
ismail karaosmanoğlu
ismail karaosmanoğlu
@ismailkaraosmanoglu

İSLAM, YAHUDİLİK VE DİN ADAMLARI

18 Mart 2025 Salı
Yorum

İSLAM, YAHUDİLİK VE DİN ADAMLARI

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

167

Okunma

İSLAM, YAHUDİLİK VE DİN ADAMLARI

İSLAM, YAHUDİLİK VE DİN ADAMLARI

İSLAM, YAHUDİLİK VE DİN ADAMLARI

Yahudiliğin bozulma sebeplerinden biri de "din adamlarını ilahlaştırma olarak belirlenir " kutsal kitabımızda. Bu din adamları kutsal kitabı tahrif etmekte yarışmış, kendi heva ve hevesleri doğrultusunda yeni bir kitap yazmışlardır.

Bu yazılan,- başka bir tabirle- aslında tahrif edilen kitap dinin aslı ve özünü değiştirmiştir. Karşımıza çıkan bu kitap peygamberlerine zina isnat etmiş, onun yerine din adamlarını yüceltmiş, onları şari yerine yerleştirmiştir. Bu yeni kanun koyucular kutsal kitabı değiştirerek ilahi olanı beşeri olanla değiştirmiş, vahiy dinini paganlaştırmışlardır.

Din adamlarını ilahlaştıran bu yeni din esaslarını baştan aşağı değiştirmiştir. “De ki: ‘Ey ehl-i kitap! Sizinle bizim aramızda müsavi/anlamı eşit (ve âdil) bir kelimeye gelin, (şöyle diyerek) : ‘Allah’tan başkasına tapmayalım; O’na hiçbir şeyi eş tutmayalım ve Allah’ı bırakıp da kimimiz, kimimizi rabler edinip ilâhlaştırmasın. Eğer onlar yine yüz çevirirlerse işte o zaman deyin ki: ‘Şahit olun, biz muhakkak Müslümanlarız.” (3/Âl-i İmran, 64)

“Onlar, Allah’ı bırakıp bilginlerini/hahamlarını, rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’i (İsa’yı) rabler edindiler. Halbuki hepsine de tek İlah’a ibadet/kulluk etmekten başka hiçbir şey emrolunmadı. O’ndan başka hiçbir ilâh/tanrı yoktur. O, bunların şirk/ortak koştukları şeylerden uzaktır, yücedir.” (9/Tevbe, 31)

Bu ayetler gösteriyor ki hem Yahudilik, hem de Hristiyanlık din adamlarını ilahlaştırmış, onların sözlerini ayet yerine koymuş, onlar ne söyler ve emrederse doğruluğunu araştırmadan kabul edip uygulamışlardır. Böylece Allah’ın peygamberleriyle va’z ettiği dinin yerini din adamlarının keyfi uygulamaları, ilahi vahiy dininin yerini beşeri pagan dini almıştır.

Allah’ın helal kıldıklarını haram, haram kıldıklarını helalleştiren din adamları bu iki dinin de bozulmasına yol açmış ve en son İslam dini insanlara kurtuluş sebebi olarak gönderilmiştir.

Ancak şimdi biz görüyoruz ki İslam dinine mensup bazı hizip ve ekoller bu iki dinin yanlışına düşmekte, din adamlarını ve önderlerini tanrılaştırmakta, onların dinin özüne aykırı yorumlarını kayıtsız şartsız yerine getirmektedirler. Aslında günah ve zulüm sayılabilecek tüm fiilleri önderlerinin emir ve yorumlarıyla sevap ve faziletli eylem olarak canlarını feda edercesine yapmaktadırlar.

Bu yolda İslam’a tamamen zıt eylemler içine girmekte, zaman zaman dinin öğretileriyle tamamen zıt olan fiilleri işlemekte, bu eylemleri cihat aşkıyla yerine getirmekte, bu uğurda her şeyi kaybetmeyi göze almaktadırlar.

Bu yolda kendilerine mani olacak her şeye savaş açmakta, onu ortadan kaldırmak için yılmaz bir mücadele içine girmektedirler. Bütün bu eylemleri Allah’ın ve önderlerinin arzusu olarak yerine getirmekte, karşılık olarak Allah’ın ve önderlerin rızası beklenmekte, ahirette de cennet ve cemalullahı ile mükafatlanacaklarını ummaktadırlar.

Bu yolda haramları helal kabul etmekte, hatta ameli salih: en doğru, en saf ibadet olarak yerine getirmektedir. Makyavelist bir anlayışla İslam yeniden yorumlanmakta, bu yolda haksız kazançlar elde edilmekte, amaca varmak için her yol mubah anlayışıyla rüşvet alınmakta, başkalarının hakları gasp edilmektedir.

Hatta bu yolda birçok kişi mağdur edilmekte, aileler yıkılmakta hiçbir beis görülmemiştir. Kem alatla kemalat elde edilmez (Kötü araçla doğru iş yapılamaz) kelamı kibarı yerine ‘harp hiledir’ düsturuyla her haram hile kılıfına sokulmuş, peygamberin düşmanlarına karşı vaz ettiği bu kuralı dindaşlarına uygulamışlardır.

İşte daha önce yazdığımız yazılarda Yahudileşme budur. Ve bu gün Müslümanların karşı karşıya kaldığı büyük sapkınlık da daha önce Hristiyanların da düştüğü bu büyük yanılgıdır.

Bu yolun sonu felakettir. Bu tahrif edilmiş din anlayışıdır. Bunun bir örneği de Hasan Sabbah’ın Haşhaşin tarikatı ve öğretisidir.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 5.8.2014

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İslam, yahudilik ve din adamları Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İslam, yahudilik ve din adamları yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İSLAM, YAHUDİLİK VE DİN ADAMLARI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.