Aşk cennetin dilinden bize kalan yegane hatıradır. -- bulor
Çağdaş Durmaz
Çağdaş Durmaz
@cagdasdurmaz

Bisiklet Teoremi

11 Mart 2025 Salı
Yorum

Bisiklet Teoremi

( 1 kişi )

2

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

107

Okunma

Bisiklet Teoremi

Bisiklet Teoremi


İlk ciddi aydınlanmamı "Haşema" kelimesinin açılımının "Hakiki Şeriat Mayosu" olduğunu öğrendiğim zaman yaşadım.
İkincisini de "gamzedeyim deva bulmam" şarkısında geçen "gamzedeyim" sözünün gamzenin içinde bulunma hali değil, dert anlamındaki "gam" ile zarar gören anlamındaki "zede" kelimelerinin birleşimi olduğunu öğrendiğim zaman yaşamıştım.

Ama en gerçek aydınlanmayı, Tolstoy’dan hayatın bisiklete binmeye benzediğini öğrendiğim zaman yaşadım diyebilirim size.
Hayat, aynı bisiklete binerken olduğu gibi durduğun zaman düşürüyordu seni. İlerlemek istiyorsan hep ileri bakman ve asla durmaman gerekiyordu. Geriye bakarsan çarpıyor, yavaşlarsan arkada kalıyordun. Çok hızlı pedal çevirirsen bu defa da yoruluyordun tıpkı yaşarken olduğu gibi.
Rampa gelene kadar pedal çevirmeyi bırakır akışa bırakırsan kendini, rampa geldiği zaman pedal çevirmeye gücün olacağını öğrendim aynı zamanda ondan. Dengede kaldığın sürece daha az yorulduğunu da yine bana bisikletler öğretti.
Hayat bisiklet binmeye benziyor, ne kadar denge o kadar verim alıyorsun.
Bisikleti ya da bir başka deyişle hayatı dengede götüremediğin zaman ya bacak kasların ağrıyor ya kalp kasların o da hiç şaşmıyor.
Hayatı tek tek ve özenle bir dantel gibi örmeli belki de.
Belki de, bize yeni hayat derslerini danteller vermeli.

Alıntı : Ezgi Akgül

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Bisiklet teoremi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bisiklet teoremi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bisiklet Teoremi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
neneh.
neneh., @neneh-
11.3.2025 14:17:33
Anlamlı olduğu kadar da ilginç öğretiler.Staj idi adeta.Yalnız dantele ve kaneviçeye pek akıl erdiremedim.Zira düğüm üstüne düğüm.Çetrefilli gördüğüm.Üstad'a saygıyla
Oktay Güvener
Oktay Güvener, @oktayguvener
11.3.2025 13:50:55
5 puan verdi
Kaleminize sağlık
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.