Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- goethe
Mavilikler
Mavilikler

UZAK YER

Yorum

UZAK YER

2

Yorum

6

Beğeni

0,0

Puan

282

Okunma

UZAK YER

UZAK YER


“İstediğin bir şeyin olmasını beklerkenki; açtı açacak tomurcuk telaşına benzeyen o heyecanı seviyorsun sen!” dedi bana… “O kalbini pır pır ettiren, hayatı her zaman olan şeylerin tekrarı olmaktan çıkarıp tozlu fotoğraflara benzemekten kurtaran dolu dolu rüzgârı… Aşktan anladığın da bu!”

‘Bu suçlamayı hak edecek ne yaptım’ diye düşünürken; birkaç dakika önceki o sahne belirdi zihnimde… Ve az önce işittiğim her bir kelimenin içini tıka basa dolduran o anlam oldu birden; tek kelime edemeden o sözlerin gerisini dinlemekten başka bir seçenek bırakmadı bana.

Nasıl da fütursuzca reddetmiştim o teklifi!.. “Ne gereği var?!”ı ne rahat savurmuştum, o yaralı bir ceylanınkini andıran gözlere… “Ne yapacağız o dağ başında? Burada çok daha güzel yerler var gezecek…” demiştim.

Gitmemizi teklif ettiği yerin dağ başında olmasını öne sürüp, onun bu teklifi yapmaktaki asıl gayesini hiçe sayışım o kadar çok şeyi barındırıyordu ki içinde az önce söylediklerine dair!.. Zaten beni götürmek istediği yerin ‘dağ başı’ olması değil miydi; bu niyetini dile getirirken sesinde beni mutlu edeceğine dair dolu dolu o inancı var eden?! İlişkimiz yeni başladığı zamanlarda ettiğimiz uzun uzun sohbetlerde önemli bir yeri olan bir şeydi aslında bu… Belli bir bakış açısını saklıyordu içinde. Şehirde, her zamanki koşturmanın içindeyken unutup derinlerimizde kaybettiğimiz yönlerimizi yüzeye çıkaracak, bizi kendimize çok daha benzetecek o tılsımı en kolay bulacağımız uzaklığı ifade ediyordu.

İşte ben az önce o konuşmaları yaptığımız bir geçmişimiz hiç olmamış gibi, her şeyi sıfırdan başlatan bir yerden o kelimeleri sarf etmiştim, hiç düşünmeden. Gerçekten o noktada olsaydık, birbirimizi yeni yeni keşfetmeye başlıyor olsaydık yani; çok da dert olmazdı yaptığım bu falso. Hatta onu henüz tam anlamıyla tanımıyor olmam; bu cevabımı falso bile denemeyecek bir anlama bürürdü. Tamam, yine bir hayal kırıklığına yol açardı tepkim… Hatta birlikte çıkılan yolculuğun bitme sürecine girmesine neden olabilecek bir başlangıç noktası bile olabilirdi belki… Ama en azından bu kadar yaralamazdı onu… ‘Fikirlerin uyuşmaması’ denir geçilirdi.

Beni aşkın anlamını bilmemekle suçlaması, ona yaptığımın yanında öyle hafif kalıyordu ki! Hislerim konusunda haklı mıydı, bilmiyorum… Çünkü içinde olduğun bir durumda; karşıdan bakmak çok da kolay değildi kendine. Uçsuz bucaksız bir denizin ortasında mesafe duygusunu kaybediyordun. Kaç kulaç attın, önceki bulunduğun yerden ne kadar uzaktasın ölçemiyordun; kıyıdan dürbünle bakan biri gibi…

İşte, onu kıyıya savuran o dalga olmuştu benim biraz önceki o sözlerim. “Ne oluyoruz?!.. Bu kadın beni kırmaktan ölesiye korkan, âşık olduğum o narin kadın mı?” demesine bile fırsat kalmadan o uzaklıktan bana bakarken bulmuştu birden kendini. Kelimelerin içini dolduran önceki o duygunun boşalıp onları kupkuru harflere dönderdiği bir sürecin çok önceden başladığını görmüştü böylece…

Ve sonra da aşktan anlamadığımı belirten, muhtemelen de çok haklı o sözleri söylemişti.





Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Uzak yer Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Uzak yer yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
UZAK YER yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
neneh.
neneh., @neneh-
21.1.2025 11:48:47
Okurken düşündüren muhteşem bir yazı yine değerli kalemden.Severek okuyorum kaleminizi izdüşümlerini.Aşk öyle bir şey ki; bazen aynı havayı teneffüs etmek bile insana yaşama sevinci veriyor.Bazen sağlıklı olduğunu bilip uzaktan sesini duymak da yetiyor.Hatta kavga edip değişik yönlerini tanımak da.Aşk zaten ukalalığı barındırmaz.Varsa eğer içinde küçücük de olsa o aşk değildir zaten.İcten hesaplaşmalar ve ön yargılar aşkı hırsa dönüştürür .Bir şeylerin örtüşmesi değil mi zaten duyulan heyecan?..Kelebekler saf,sakin ve ışıl ışıl çiçek çiçek mekanlarda ucuşur.Ortam haz veriyorsa yaşanılır.Yoksa zaten karşılıklı atışlara geçilir ki güvercinler her zaman havalanmaz.Kumrular intihara yönelir,aşk iflas eder.

Mahir kalemi selamlıyorum.Sağlıcakla.Saygıyla.


neneh. tarafından 21.1.2025 11:54:38 zamanında düzenlenmiştir.
Gia.
Gia., @gia-
21.1.2025 09:55:04
Günaydın sevgili Mavilikler
Bu yazı bana o kadar çok şey düşündürdü ki
Yazıyı okurken bir dünya düşünce gelip geçti aklımdan
Yazının başlığı " Uzak Yer "
Bu hem insanın bir mekâna ya da bir diğer kişiye uzaklığı olabilir, hem de insanın kendine olan uzaklığı da olabilir.

O kadar çok ses ve gürültü var ki, kendi seslerimizi duymakta zorluk çekiyoruz bazen.
Ya da bizim kendi sesimiz öyle çok çıkıyor ki, başka kimseleri duyamıyoruz tam anlamıyla. Buna en yakınımızda olanlar da dahil.

Kendine karşıdan bakmak...
Kendine karşıdan bakan bir insan kendini anlayabilir mi bilmiyorum. Muhtemelen bir başkasının tanımlamasıyla anlamaya çalışacaktır yine kendini.
Bu nedenle insan kendine karşıdan mı bakmalı yoksa tam da içine doğru mu bakmalı
Kendi içindeki yolu yürümeyen insanlar başka kişilere uzanan yolu yürüseler bile birçok şeyi kaçırmazlar mı yol boyunca
Aklımda deli sorular 🙂

Ve aşktan anlamak
Aslında aşk konulu bir yazı yazmayı düşündüm zaman zaman ama düşünce olarak kaldı sadece
Aşk duygusunu yaşayan birçok insan var ama aşkı anlayabilen var mı, bu da deli sorularımdan biri
Çünkü aşk ve bencillik duygusu birbirine çok karıştırılıyor, harmanlanıyor adeta.

Ve yazının giriş bölümünde adamın kadına söylediği o sözler sonrasında da aşktan anladığın bu demesi
İyi ama çok güzel bir anlama şekli bana göre
Çünkü herkes farklı, bu nedenle herkesin aşktan anladığı da farklı olacaktır muhtemelen
Güzel olan iki farklıda bir ortak noktaya ulaşabilmek değil midir

Aslında daha vardı yazacaklarım ama yoruldum çok uzun olmuş zaten yorum.

Mavilikler sizin kaleminizi bu nedenle çok seviyorum. Beni hep düşündürüyor. Şiir ya da yazılarınız aklımın içinde birçok soru işareti oluşmasına ve bunların yanıtlarını aramaya yönlendiriyor beni. Umarım hep yazarsınız.

Sevgilerimle hep 🌸
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.