Ayı Tasması
Doğu Karadenizin ormanlık alanlarında Ayı Nüfusunu takip eden belgeselciler veya yetkililer bir tane ayıya gprs tasması takar. O ayının ayda-3 ayda vb vs yani 1 yılda hangi alanlarda dolandığını araştırırlar.
Orta Avrupada boynuna gprs bağlanan bir akbaba Hatay-Antalya arasındaki arazide yaralı veya ölü bulunur.
Bir Belediye Başkanı şehrin yüzde 85’inin kameralarla kontrol altında olduğunu açıklar.
Ülkemizde her şehrin girişlerinde 1-2-3 vb vs kmlik uzunluklarda Eds’leri de görmeyen veya duymayan yoktur.
Genellikle 1980 sonrası doğan insanlar gelişmiş veya gelişmekte ülke diye tanımlanan bölgelerde fişlenmiştir çoktan, 90 ve 2000 sonrası ise ihtimalen doğumla fişleniyor. Önceki nesillerden hayatta kalanlar ise yavaş yavaş sistemde kayıt altına alınmıştır.
Harut ve Marut adlı meleklerin pardon Kiramen Katibin Pardon ya hu neydi sağcı ve solcu meleklerin ismi insanı takip eder.
Putculuğun en önemli göstergesi günümüzde ulusal paralardır. Sembolizim de kullanılır paralarda.
Star Wars dizilerinin veya filmlerinin hangi sıra ile izlenmesi gerektiğini bilen kimdür..
İnsanlık uzaya da merkezi-analitik yönetimi ve kültürü taşımaya çalışıyor.
Dünya enerji koridorları yani manyetik alanlarına göre yapılan Antik Yapıların ötesinde, telefon uygulamalarında karşımıza çıkan reklamların gençlik üzerindeki etkisini kim açıklayabilir ki.
Dünyevi gardaşım eyü müsün ya hu... Eyü eyü sen nassın. Ne yapıyon bakem er vakit, Türk Tarihi üzerine 40 soru çözdüm galiba 37 üzeri doğru cevap verdim. Essah mı gardaşım, kolay olmalı sorular galiba, bilmediklerin neydi, kopya çektin mi , evet iki tane kopya çektim, biri siyah bayrağı hangi devlet kullanmış bilemedim diğeri de, unuttum galiba, 2-3 soruyu da şansa doğru cevapladım, attım tuttu.. Eyi eyi aferin. Dünya tarihi üzerine de çözseydin, çözdüm onu da geçen, 15 soruda 9 doğru çıktı.. Eeee ne diyon yani...
Yapay Zeka kübit üzerine kuruluyormuş, 0- 1-0’da olabilir 1’de olabilir, 1’de olabilir 0’da olabilir... gibi temel yapı taşı varmış zekanın. Mikro işlemçilerin gücü içindeki transistör sayısına bağlıyken, ..
Bu teknoloji gelişimi İkinci Dünya Savaşında gelişmeye başladı ve gittikçe küçüldü. İlk bilgisayarlar 1947 lerden sonra üretilmeye başladı, bir bina içindeydi, sonra oda içine sonra sonra akıllı telefonlara kadar geldi, bir elimizin büyüklüğü veya avuç içine kadar indi. 30 ton ağırlığındaki ilk bilgisayarlar ortalama 7-10 kişi tarafından kontrol ediliyordu.
İlk çip 1958 yılında hazırlandı. 1965 senesinde Intelin kurucusu adını unuttum, önlerindeki 20 yıl boyunca, her iki yılda bir işlem gücünün iki katına çıkacak şekilde gelişeceğini tahmin edildiğini söyler. Intel 4004 ü tanıtırlar, içinde 2000 (iki bin) transistör varmış..
60 sene sonra yani günümüzde ise 2,3 trilyon transistör olduğunu söyleniyor.
Efendim zengin olmadığımız için 2,3 trilyonun nasıl yazılacağını bilemiyoruz. Tahminen deneme yanılma yoluyla gidersek;
2,300 000 000 000 000 olabilir mi yoksa yanıldım mı:) Bu sayıyı 2000 e bölersek; 1 150 000 000 kat daha hızlanmış bilgisayar teknolojisi..3 nanometreye kadar düşmüş 1 transistörün boyutu.
Nanometre nedir? Yani transistör boyutları nasıl bu kadar hızlı küçülebildi.
1 nanometre metrenin 9 milyarda biri,
A4 Kağıdının kalınlığı ne kadarmış bakalım, 100 000 nanometre.
İnsan dna’sının genişliği 2,5 nanametre. ihtimal yakında bu sene, seneye 2 nanometreye kadar küçülecek transistörler.
Transistörü oluşturan tek bir slikon atomunun boyutu 0,2 nanometre. Yani bu küçülme ihtimalen orada duracak
**
Peki sonra, duracak mı hızlı işlem güçü. Maksimum noktaya ulaşmış mı olduk yani?
Yok gardaş nerede, bu sorun için de Quantum İşlemcileri hazırlamaya başlamışlar ya hu..
Quantuma kafa basmıyor benim. Hadi 0 ve 1 leri biraz görmüştüm de, O ve 1’in yanına hem 0 hem de 1, hem 1’i hem de 0’ı da ekleyince perte çıkıyoruz arkadaş.
İnsan dnası yanlışım yoksa dörtlü kodlama kullanıyor. Adenin stozin timin guanin.
Mesela;
adenin 0 olsun, stozin 1 olsun, timin hem 0 hem 1 olsun, guanin de hem 1 hem 0 olsun dersek olur mu ki?
Yan yana 2 rakamı faktöriyel üzerinden 2 farklı şekilde yazabiliyoruz. 01 veya 10 olarak başka bir yazılış veya sıralanışı yok.
Özetle; adenin stozin timin guanin 0-1-01-10.
Eğer bu güç tek bir yönetimin altına girerse dünya da onun altına giriyor. Eğer bu işlemci gücü, 2 ve daha fazla gücün eline geçerse bir şekilde dengelenme oluyor.
Konumuz neydi, beni korkutan neydi.
Bir dakika başlığımız neydi ya hu? Ayı Tasması değil mi..
Huzuru aramaya başlayalım şimdi. Huzur nedir arkadaşlar. Güven demek mi. Güvenilir bir dünya var mı peki? Veya hiç oldu mu? Peki Güvenilir bir inanç var mı dünyada? Sonuçta huzuru inancımızda buluyoruz galiba..
Tanrıya inanç, doğaya inanç, kosmosa inanç ve kendine inanç.
Yine kodlayalım:
Tanrı-Doğa-Kosmos-Ben
0-1-01-10.
Bunların dizilişleri bize kaç türlü huzur verir? Yani burada dört karakter var, 24 adet huzur, veya her karakteri tek tek ele alırsak da, 6 karakter, 720 adet huzur mu çıkıyor karşımıza..
Peki 24 veya 720 adet huzurun yanında sizi ne huzursuz ediyor. Normalde bir insana bir huzur yeter değil mi, mantiken, gerçekten mi?
:) Ben bir tebessüm edeyim veya kahkaha atayım.. Gün doğmuş, hem doğa hem kosmosu mu çağrıştırıyor bize güneş doğumu..
Günlük döngüler de yanlışım yoksa 4 karakter. Gün - gece, doğum ve batım hali. 0-1-01-10.
Fiziki olarak ise; tansistör üç ayaklıdır, ayı dört ayaklı, insan iki ayaklı...
Ne diyoruz, yine de didişmeye devam, o bu şu, onlar bunlar şunlar...
O bunu dedi, şu şunu yazdı, onlar öyledir, şunlar böyledir... Sahi mi ?
Efendim sabah çayı içen var mudur?
En seveninize emanet olunuz efendim.
Y.
YORUMLAR
Bir çay daha!...İkinci çayımı yudumlarken okudum yazıyı.Bu memleket ne çektiyse iki ayaklı ayılardan çekti.Dört ayaklıları çok çok birkaç kovanı kırıp deli bala'a denk gelince veterinerlik oluyorlar.İki ayaklı ayılar öyle değil ama ..Şeytan ağızlarına bal çalıyor devamlı zira ağızları açık geziyorlar ki; bu da sanırım aptallıklarının nişanesi.Hayırlı sabahlar dileyüp tiz Üstadı selamlıyorum En sevdiğinize emanet olun.Saıcakla.Saygıyla.
Yinsani
Eksik olmayın saygılarımla efenim..