Zeka kafanın içindeki altın madenidir.-- pıtıgrellı
Göktürkmen
Göktürkmen

Kozmik Noterlik ve Ruhbana Yetki Devri

Yorum

Kozmik Noterlik ve Ruhbana Yetki Devri

1

Yorum

4

Beğeni

0,0

Puan

216

Okunma

Kozmik Noterlik ve Ruhbana Yetki Devri

Kozmik Noterlik ve Ruhbana Yetki Devri

Bu Eş’ari/Şafi/Gazali dönüşümsel/karşı devrimci darbeyle, temel üç önemli kavramın içeriği değişiyor.. başkalaşıyor..

Bunlar; bir, kadın.. iki, Tengri ve üç, dinin amacı...

Kadın, avrat/avrete (cinsel organa)...

Birtengri, ahbar/ruhban sınıfı ile yetkilerini paylaşmaya...

Ve yukarıda yazdığımız gibi din sadece Tengriye özgü ve amacı da zulüm/haksızlıkla mücadele ve adalet iken, bundan ayrışmaya başlıyor .

Başkalaşım/bozunum/dönüşüm ahbar ve ruhbanların Tengrisel yetkiye ortak olmalarını beraberinde getiriyor.

Kozmolojik bir noterlik varmış gibi, uydurdukları, Kur’an dışı hadis, sünnet, siyer, mecazi vb.. ile Birtengri’den yetkiyi devralıyorlar.

Sürekli kıtal/cihat diyerek, şirk/küfür diyerek, aslolan zulüm/haksızlıkla mücadele ve adaleti dönüşümlediler.

Bundan sonrası malum...

İslamiyet’in Nizamiye Medreseleri ve Gazali eliyle bin yıla uzayan ortaçağı başlıyor ve elan da sürüyor.

Geçtik bozunmuş diye küçük görülen, Hristiyan ve Yahudiliği...

Bildiğiniz.. düpedüz heykele, ineğe tapınan uzak ve doğu dinleri bile ortaçağ ve feodalizmden çıktılar.

Sanayileşme, bilişim ve yapay zeka devrimini tamamladılar.

Bunları yapabilen bir tek İslam ise ülkesi yok..

Başaramadılar!

Türkiye bile, Atatürk önderliğinde gerçekleşen ulusal demokratik devrim ve aydınlanmaya rağmen, göreceli gelişmişlik statüsüne kadar gelebildi.

Hatta son kırk beş yıldır yapılanlarla, sıradan bir Arapımtrak Ortadoğu ülkesi haline getirildi.

Hepsi katmerli sömürgedir ve en sadistçe uygulanan bir zulüm altındadır.

Ahmet Kutlu Ayyüce
Aralık 2024

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kozmik noterlik ve ruhbana yetki devri Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kozmik noterlik ve ruhbana yetki devri yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kozmik Noterlik ve Ruhbana Yetki Devri yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
cem3453
cem3453, @cem3453
4.12.2024 19:50:41

ben namuslu olanları seviyorum
ve namusunu yazdıklarıyla kendi namusuma saydıklarımı biraz daha hep.
ve siz de onlardansınız yazar.

aydınlık yüreğinize nice selamımla.

eyvallah.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.