Hakikat aleyhine hürriyet olamaz. -- salazar
Göktürkmen
Göktürkmen
@gokturkmen

Eupatridiyelite ve Oligopolokratik Şeyler 1

17 Kasım 2024 Pazar
Yorum

Eupatridiyelite ve Oligopolokratik Şeyler 1

3

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

337

Okunma

Eupatridiyelite ve Oligopolokratik Şeyler 1

Eupatridiyelite ve Oligopolokratik Şeyler 1

Yalçın Küçük Orhan Pamuk :

Orhan Pamuk’u okuyup, kimse anlamıyor, pek çok entelektüel/aydın dahil, ne dediğini anlayarak okudum diyen duymadım!

Semboller, heretizm ve kapalı toplumsal grup anlatımıdır.

Türkçe bilmiyor.. semantik, etimolojik ve gramer özürlüdür.

Türk ulus kimliğine anormal ölçüde, negatif bir takıntısı var.

Türkiye ve dünya da egemen kripto bir oluşum yazınına katkı sayıyoruz, öyle yazıyor.

Onun yazdıklarını İbrani/Tevratik bibliyografya ve Sabetayizm literatürden kaynaklarla anlayabilirsiniz.

Yaklaşık on kadar diyebileceğimiz, destek/yardımcı sözlük ve kaynak kitapla anlaşılabiliyor, demek istiyorum.

Öznesi eupatridiyel, özneli oligopolokrattır...

Dediğimiz gibidir...

Yani adam Avdeti tarihini anlatıyor, Tevratik, Sabetayist kodları var, bununla ilgili kaynak kitaplarla okursanız, ne dediğini, amacını daha iyi anlar ve görürsününüz.

Türk ulus hasımlığını açalım, Nobel’i bile o lafları ettiği iftira nedenli aldığını, edebiyat atölyelerinde birlikte yazarlık öğrendiği kişiler bile söylüyor.

Zoryan İnstitut bunları proje bedeli icat edip, fonluyor.

Ab ve Abd fonlarından aldıkları finansal/sponsor destekler çarşaf çarşaf yayınlandı, kim ne kadar ziftlenmiş, beslenmiş, filan.

Ab yöneticisi K. Fogg örneğin, finansör hamilerinden biridir.

Abd Demokrat ve Cumhuriyetçi Parti vakıfları, Alman vakıfları, majör ve minör tüm emperyal ’company and menegament’ 😉 devlet/odaklar finansörleridir.

Devam edecek

Ahmet Kutlu Ayyüce
Kasım 2024

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Eupatridiyelite ve oligopolokratik şeyler 1 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Eupatridiyelite ve oligopolokratik şeyler 1 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Eupatridiyelite ve Oligopolokratik Şeyler 1 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Dramatik Buluntular
Dramatik Buluntular, @dramatikbuluntular
19.11.2024 12:46:18
Orhan Pamuk'a haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Onunla aynı dünya görüşüne sahip değilim ama o bu ülkenin en iyi yazarlarından biridir. Dünyada da adı anılan bir yazardır. Kitaplarını bir proje titizliğinde ve kalabalık bir ekip eşliğinde yazıyor olması onu kötü bir yazar yapmaz. Yazdıklarının bazıları belgesel, tarihsel ve uzun uzadıysa sıkıcı cümleler içeriyor olması, yazdıklarını aşağıya çekmez. Onun yazdıklarını anlayamadığını söyleyenler dikkatli okumuyor veya altyapısı yetersizdir.
Den(iz)
Den(iz), @den-iz
19.11.2024 11:20:26
Orhan Pamuk yazar değildir, kitap yazmış bir kişidir zaten ve analizlerinizin fazlası var, eksiği yok. Öykünmeci Elif Şafak ve bu Orhan kişisinin aynı fon odaklarından beslendiğini de iddia edebilirim. Bariz tasvir hatalarını falan hiç söylemiyorum ki bunlardan bahsedersek bu kimselere yazar kimliği vermiş oluruz. Neyse...

Ama, ama, ama, ''Öznesi eupatridiyel, özneli oligopolokrattır...'' ne demektir dostum? Pardon cahilliğime ver de valla bu tanımlardan ben bir şey anlamadım. Açıklarsan çok makbule geçer.
:))

Sevgilerimle...
Yılmaz Süslü
Yılmaz Süslü, @yilmazsuslu
17.11.2024 14:43:15
Yaşar Kemal gibi bir devin Nobel almadığı bir edebiyat için fazla bir söze ihtiyaç yok. Aynı Kimya dalında Prof Dr Oktay Sinanoğlu hocanın almayıp döküntü öğrencilerine ödülün verilmesi gibi. Edebiyat o yüzden özellikle Orhan Pamuk dönemiyle Türk edebiyatının çöküşü açıktır. Zaten ki şu eğitimden de popüler olan yazarların dahi özellikle lise düzeyde gençlik kitapları aşk, meşk üzerine olanları besleyen de okuyucu zihni. Bir SADIK HİDAYET düzeyine yaklaşma olasılığı dahi yok...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.