Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- toegueville
çiftçi
çiftçi
@ciftci1

ADIM ATMADAN YÜRÜMEK, KANAT ÇIRPMADAN UÇMAK OLMAZ…

28 Eylül 2024 Cumartesi
Yorum

ADIM ATMADAN YÜRÜMEK, KANAT ÇIRPMADAN UÇMAK OLMAZ…

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

175

Okunma

ADIM ATMADAN YÜRÜMEK, KANAT ÇIRPMADAN UÇMAK OLMAZ…

‘İstemek ve ilk adımı atmak, hedeflenen amacı yüzde elli başarmak demektir.’
Tam olarak hatırlayamasam da buna benzer bir söz vardı. Öncelikle hayal etmek, sonra bir amaç belirlemek, sonra da amacı gerçekleştirmek üzere ilk adımı atmak, yani işe koyulmak lâzım.
Herkes ilk adımı, karşısından beklerse belki de hiç atılmayacak bir adımı boşuna beklemiş olur.
Gariptir ki, hep bahanelerle, sebeplerle kendimizi daha çok haklı görüp, karşı tarafı haksızlıkla itham eder veya en azından “O da şöyle demeseydi, şunu yapmasaydı…” mantığı veya savunma içgüdüsüyle hareket ederek kendimizi haklı çıkarmaya çalışır, teselli buluruz. Hatta daha da ileri gider, hemen akla gelen atasözlerimizden birini şak diye yapıştırırız, kenedimizi haklı gördüğümüz penceremizin camına.
“Kendi düşen ağlamaz…”
Güzel bir söz vardı. Tam hatırlayabilir miyim bilmiyorum, ama hatırladığım kadarıyla yazayım.
“Hep aynı noktadan bakarsak, manzaramız hiç değişmez.”

Kalbi kırılanın, kalp kırmış olma ihtimali yok mu?
Uzaklaşırken, uzaklaştığı kadar da uzak kalınacağını neden düşünmeyiz?
Tek taraflı muhasebe yapmak, çıkan sonuçların doğruluğunun ispatı sayılır mı?

“Kim bana taş atar ise
Güller nisar olsun ona”


Günümüz insanı, gönül alacak “gül” olmak yerine, taştan da sert en kalın dikeni oluveriyor.
Genel anlamda gönül adamı olmayı başaramıyoruz.
“Biz” olmayı bir kenara bırakıp daha çok “ben” demeye, bencilleşen duygularla kendine yönelmeye, kendi iç âleminde kendi olarak yaşamaya başlıyoruz.

Sevilecek şey varsa “sevgi” de var olur.
Göz görür, gönül hissederse birlikte “gönül gözü” olup sevgiye kanat çırparlar. Gönül ülkesinin tek bedende vücut bulan iki kanatlı ‘Simurg’u olurlar.
Bir efsaneye göre, simurg öleceği zaman kendi ateşinde yanar ve yeniden doğar.

Yanmadan pişmek olmadığı gibi ölmeden doğmak de olmuyor.

Sevgi ve saygıyla…

Hikmet çiftçi

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Adım atmadan yürümek, kanat çırpmadan uçmak olmaz… Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Adım atmadan yürümek, kanat çırpmadan uçmak olmaz… yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ADIM ATMADAN YÜRÜMEK, KANAT ÇIRPMADAN UÇMAK OLMAZ… yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.