Başarıyı hedef alın mükemmel olmayı değil. yanlış yapma hakkınızdan vazgeçmeyin; vazgeçerseniz yeni şeyler öğrenme ve gelişme olanağınızı kaybedersiniz. unutmayın; mükemmeliyetçiliğin arkasında korku yatar. insan olduğunuzu hatırlayarak korkularınızı göğü
İlaydaclskn
İlaydaclskn

Hakikat ve Umut

Yorum

Hakikat ve Umut

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

198

Okunma

Hakikat ve Umut

Herşey birgün biter ama bu bitişler bir son değildir aslında.
Manasını anlamadığımız karşılaşmalara tesadüf deriz ama bu onların bir manası olmadığı anlamına gelmez.
Her şey bir düzen içindedir.
...
Kuşlar hâlâ özgürce uçabiliyorsa gökyüzünde, martılar hâlâ denizinden vazgeçemiyorsa bir umut var demektir. Yeniden yeniden yaşayabilmektir.
...
Deniz ne anlatır insana? Kimileri dertlenir sakin kalabilmek için içini dökmeye gider ,kimileri ise kafayı dağıtmak için...
Hakikatim nerede?
Güneş usulca doğar doğudan ama batışı bir anlam taşır, insanı kendine çeker ve başka birşeye odaklandırmaz. Güneşin bile anlamlı bir batışı vardır bu dünyada. Hiçbir şey boşuna yaratılmamıştır herşeyin bir nizamı vardır. Peki ya insanoğlu bu nizamın farkında mı?
Yaradan...
Herşey bir nizam içinde bu kadar güzelken bunları yaratan herşeyden daha üstün ve daha güzeldir.
Asıl hakikat oradadır yoksa dünya boştur. Asıl anlamlı onu anlamlı kılan onun yaratıcısı olmalıdır ki bu kadar fevkalade olduğuna göre.
Sahi ya hakikat nerede?
Gökte, yerde yok sa kendinde mi?
Asil Hakikat Allah’tır...

Güneş artık usulca batar başka diyarlara umut olmak için.
Yazan: İlayda ÇALIŞKAN 🖋️
Vesselam 🇹🇷🕊️
07.06.2024 Cuma
Saat: 19:44
Mekan: Doğa Kent ve denize karşı balkonda yazılan bir şiir ve içinde güzel insanların bulunduğu.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Hakikat ve umut Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Hakikat ve umut yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hakikat ve Umut yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.