Olgun adam bilgisini saat gibi taşır, çıkarıp herkese göstermez, gerektiğinde kullanır. (t. brown)
Haytanın Güncesi
Haytanın Güncesi

Su'ya Mektup

Yorum

Su'ya Mektup

1

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

439

Okunma

Su'ya Mektup


Elif (Okumak)

Uçurumun kenarında,
Yılgısı uçup gitmiş boşluğun cazibesinde
Munzur türküleriyle yıkadı gönlünü
Astı doğurgan Elif’in aydınlığına...

Kara düşüne razı vakur insana sevdasında
Bende olan kimsede yok,
Herkeste olan bende yok sandı.

Sahiden de öyleydi,

Biricikti Elif’im...


"Seveni ayrıcaklı kılan Elif’e selam olsun."


*
Sevgili Su,

Elif’ten de sana selam olsun.

Yorumun için teşekkürlerimi ve sevgimi peşinen sunuyorum. Kurguladığım ve sayıkladığım bir kaç dize ile yine sevda üzerine yazdım. Ve fakat bu kez "okuma sevdası" üzerineydi yazılanlar.

Uçurumun kenarında olan (Elif’e sevdalanan) okumaya tutkulu kâri. Okumak terapi olduğundan, okumak emir olduğundan, kısaca okumak çok şey olduğundan, boşluk korkusu uçar gider kâride.

Neden Elif ile okuma kişileştirildi?

Her hangi bir alfabede ilk harf olabilirdi. Alfa, A ya da her hangi bir ilk harf Elif’in yerine kişileştirilebilirdi.

Neden Elif’in seçildiği açık olsa da doğurganlığı çok ilginç. Alfabesinde bulunan tüm harflerin / seslerin içinde Elif’in olduğu iddiası var.

Elif’in sökülmesiyle birlikte Elif’in içinde gizlenen aydınlığa ulaşmak ise mümkün.

Aday kâri, Munzur’dan başka dağda da türkülerle gönlünü yıkayabilirdi. Bu dağ ülkemiz için Kaçkar da olabilirdi. Bu da ülkemizde okuma oranı en yüksek iki ili ile ilgisi olduğundan. Tunceli ve Artvin.

İstatistikler son zamanda değişmiştir, bilemem. Okuyucu artık istatistik ile ilgilenmemektedir.

Okumuştur çünkü,

"Üç çeşit yalan vardır: Yalan, kuyruklu yalan ve istatistik." B.

Elif’in insana sevdasına da bir göz atarsak;

Cehaletteki uykusunda kara düşüne razı vakur insana sevdasında Elif de insanı okur ve emredildiğince düşünür.

Önce kendine , sonra insana bakar Elif;

"Bende olan bütünüyle kimsede , hiç bir insanda yok ",
"Her insanda olan da bütünüyle bende yok" düşünür.

Ne insan yazmakla biter; ne de insanın okuması biter.

Bu yüzden de sahiden biriciktir, bitimsizdir Elif’im.

Nihayetinde;
sevda ne okumak, ne de yazmakla bitmeyecek ya,
dediğin gibi zor olanı seçmek,
Elif gibi dik durmak sevdamız karşısında.

Neyse,

Bugün de sevda ile okuduk ve de yazdık Sevgili Su.

Doyduk mu, asla.

Yine de,
Elhamdülillah.

Seygiyle.

















Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Su'ya mektup Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Su'ya mektup yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Su'ya Mektup yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
suyun sancısı
suyun sancısı, @suyun-sancisi
21.7.2024 21:07:13
10 puan verdi
Her satırı anlamlı ve değerli adıma yazılmış
bu mektup için ne yazsam eksik kalır Hayta şairim
yeni bir cansuyu verdiğiniz kendiniz sayesinde ,elif ve ben su
çok çok mutlu olduk 🙏🙏👒
siz de hep mutlu kalasınız
Kalbi teşekkürlerim ve çokça sevgilerimle

© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL