Hakikat aleyhine hürriyet olamaz. -- salazar
MESUDE ORAK
MESUDE ORAK
@mesudeorak

MUTLULUK NEYDİ?

29 Haziran 2024 Cumartesi
Yorum

MUTLULUK NEYDİ?

3

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

216

Okunma

MUTLULUK NEYDİ?

Mutluluk neydi? Ev miydi araba mıydı? yoksa lüks yaşamda mıydı? öyle olunca mutlu olacağımızı mı sanıyorduk..
Sahi bu mutluluk neydi? Basit bir mahallede iki çocuk annesi olmak idare edip evle çocukla bir olmak mıydı? yoksa çalışıp her istediğini almak ev araba istediğin her şeyi alıp ama için aile olmamak mıydı? Mutluluk neydi? sahip olduklarımız mı olamadıklarımız mıydı? yoksa mutlu olmak için kendi kendimizi paralamamız mıydı? yoksa yaşayamadıklarımız mı?
Yaşadıklarımız için üzüldüğümüz için miydi? Bu çaresizlik hayattan yok oluş içinde mutluluğu mu arıyorduk yoksa yaşadıklarımız yada yaşayamadıklarımız için ruhumuzu mu öldürmüş yalandan mutluluk arıyorduk.
Bahane mutluluk aramak mıydı?
İstesek çok da güzel mutlu olmaz mıydık? Mutluluk uzak da kalan arkadaş mıydı sevda mıydı? Unuttuğum yaşam mıydı yoksa mutlu olmak mı? İstesek çok da güzel yaşardık günümüzün kıymetini bilsek mutlu olma ihtimali vardır belki de... Belki de yaşamdan kendi kendimizi soyutluyoruz. Bahaneler çok nasılsa yarın varmış gibi yaşıyoruz.. Ama biliyoruz yarının garantisi olmadığını her günün ömürden geçtiğini biliyoruz amalarla pişmanlıklarla arkaya bakmayla ömür bitiyor.. Her şey bitti dediğimiz yerden başlıyoruz. bunu kaybetmeden hayata savaş veriyoruz. Ne için yaşadık mücadele ettik onu bile anlamadan ömür bitiyor.. Yarım kalan hayatımızı ne için yaşadığımızı bilmeden göçüp gidiyoruz.. Kalk kendine gel vakit kalmadı yaşamadıklarımız için mutluluk için her şey için pes etme belki sandığın mutluluk bu kadar uzak bir yerde değil...

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Mutluluk neydi? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Mutluluk neydi? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MUTLULUK NEYDİ? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
mesut.çiftci
mesut.çiftci, @mesut-ciftci
1.7.2024 14:46:26
Mutluluk nedir bilmem ama belli bir miktar para ile hayatımdaki tüm mutsuzluklardan arınabileceğimi çok iyi bilmekteyim.

Tebrik ederim, kaleminiz daim olsun.
neneh.
neneh., @neneh-
29.6.2024 21:27:32
Kim bilir!..Mutluluk ömrü yettiğince hayata devam etmektir.Hayata devam edebilmek için gereksinimlerin karşılanması ve çaba göstermektir.Adil bir ortamda hayatı paylaşmaktır.İnsanın sevdikleriyle birlikte hayatı paylaşmasıdır.

Necip Fazıl der ki; Kendini dünyalar kadar değerli zannedenlere kısa bir not! Dünya beş para etmiyor.

Sağlıcakla.Saygıyla.
Hasan Özaydın
Hasan Özaydın, @hasanozayd305n
29.6.2024 14:36:58
İstediği bir şeye sahip olmak
Onun zevkiyle yaşamak mutluluktur
Tebrik ederim
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
29.6.2024 11:55:06
Beğeni:
1
İzlenme:
216
Yorum:
3
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.