1
Yorum
2
Beğeni
0,0
Puan
216
Okunma
NASIL KİTAP YAZILIR?
Kitap yazmak kutsal bir duygu
Entelektüel bir uğraştırır
Çünkü her kitap yazan para kazanmaz kitap para için yazılmaz.
Toplam para kazanan insanlar yüzde ondan öteye geçmez.
Kitap niçin yazılır bir insan yaşadığı ve bildiklerini topluma aktarmak tarihe kayıt düşmek için iki içinde sakladığı ve kendine zarar vermeye başlayan bilgileri aktarmak için üç inandığı ve düşündüğü fikirleri toplumun eleştirilerini açmak için.
Her yazarın bir kitap yazma şekli vardır.
Yazarlık hedefi olanlar için
Ben kendi açımdan nasıl kitap yazdığımı anlatmak istiyorum.
Önce yazmak istediğim kitabın konusunu belirliyorum. (Konuyu belirlerken piyasada yazılmış bir kitap olmaması ve bana ait Özgün fikirler olmasına dikkat ediyorum yani piyasadaki kitapları taklit etmenin hiçbir anlamı yoktur)
Örneğin konu "Türk toplumundaki ahlaki çöküntü" olsun.
Bu konuda hangi kitaplar yazılmış, neler söylenmiş önce onları tarıyorum.
Kendi radarlarımı bu konuya focuslayarak günlük hayatıma devam ediyorum . Gazetede dergide televizyonda internette veya bir konferansta bununla ilgili bir söz, bir yazı, bir resim, bir olay, bir makale bulduğumda hemen ona odaklanarak işime yarayan bölümü oluşturduğum dosyanın içine atıyorum.
Bunları attıkça ve bununla ilgili çalışmaya başladıkça yeni yeni şeyler üretmeye başlıyorum. İnsan beyni Biz istemesek de kendiliğinden fikir üretmeye başlıyor böyle bir durumda.
Her aldıklarımdan sentez yapıyorum ve kafama takılanları konunun uzmanlarıyla istişare ediyorum. Soru cevap tarzında pekiştiriyorum zıt kutuplu kitaplar okuyorum.
Kitaba tüm okuduklarımdan ve araştırmalarımdan sentezlediğim bilgileri aktarıyorum bu konuda hiç acele etmiyorum.
Kitap kendi kendini tamamlıyor.
Sonra kitap olgunlaşmaya başladığında kitaba bir isim veriyorum verdiğim isim kitabı ne kadar kapsayıp kapsamadığını değerlendiriyorum.
Bir müddet daha devam ediyorum kitap bittiğinde ismi tekrar kontrol ediyorum
Verdiğim isim kitabı kapsıyorsa devam ediyor yoksa yeni bir isim buluyorum.
Sonra kitap bittikten sonra kitabı gözden geçiriyorum.
Yine acele etmiyorum burada da gözden geçirirken çıkarmalar ve eklemeler yapıyorum Ve o esnada kafamda eskiye dönük bazı yaşadığım olaylar ve fikirler geliyor.
Onları aktarıyorum sonra kitabı birkaç kişiye inceletiyorum dışarıdan gözüken eksikler varsa onları tamamlamaya gayret ediyorum ve en son bütün eleştirilerle beraber kitap yayına hazır hale geldiğine inandığım an yayınevleri ile görüşmeye başlıyorum..
Mnk