Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- toegueville
Ahmylrm
Ahmylrm
@ahmylrm

Aile Yapısı

18 Ekim 2023 Çarşamba
Yorum

Aile Yapısı

1

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

368

Okunma

Aile Yapısı

Bir bebek dünyaya geldiğinde bakıma ve ilgiye muhtaçtır. Tabi ki bunu sağlayacak olanlar da ona sormadan onu dünyaya getiren anne ve babalarıdır. Bebekler ağladı ya da altını ıslattı bahaneleriyle dövülemez. Bebeğinizin varlığından rahatsızsanız sorunu bebekte değil kendinizde aramalısınız. Bir psikoloğa görünseniz iyi edersiniz.

Bir çocuk anne ve babasına onu dünyaya getirdikleri için borçlu olamaz. Hatta ilgi ve gösteriş amaçlı çocuk dünyaya getirenler bunun için o çocuğa borçludurlar. Terbiye bahanesiyle çocuk üzerinde baskı kurmak çok çirkincedir.

Dört duvar arasında cengaver kesilen babalarımız, izleyin, dışarda garip bir aşk içinde oldukları yaverlerinin yanında, nasıl süt dökmüş kediye dönerler. Bu ikiyüzlülüktür. Ben bunu, gizli eşcinsel olup, kendini has erkek görünümünde gösterenlere benzetiyorum. Adı konulmamış gizli bir aşk içindedirler erkek dostlarıyla ama açıktan sorulursa eşcinsellik lanetlenecek bir şeydir. Sadece ikiyüzlü değil bu babalar, ayrıca korkak ve sahte..

Bir insanın en büyük ameli elbette ana babalığıdır. Bu dünyada çocuğu üzerinden elde ettikleri ufak çıkarlar elbette onları zamanı gelince cehennem sıcağından korumayacaktır. Çok ciddiyim. Cehennemin kontenjanı sınırsızdır.

Aile yapısının bozulduğundan şikayet edenlerin çoğu aslında aile yapısını en çok bozan ve ailelerine yakışmayan insanlardır.

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Aile yapısı Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Aile yapısı yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Aile Yapısı yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Nuray  Öztürk
Nuray Öztürk, @nurayozturk
19.10.2023 18:18:52
Hocam Aile yapısı ilk başta çıkar uğruna kutulursa o aileden bir şey beklenmez kaldıki doğan çocuklarını bile büyüyünce bize bakacak biz onu ne için büyütüyoruz diyen bireylerden ne beklenir sanki ilerde büyütülen ćoçuklsrda aynı olacak oysa Aile çıkarsız ve sevgi üzerine kurulursa çoçuklarda ilerde aynı sevgiyi merhameti gösterir
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.