Gönlü aydın bir kişiye kul olmak, padişahların başına taç olmaktan iyidir. (mevlana)
Lütfiye_Çanacık
Lütfiye_Çanacık

AVCI KEDİ

Yorum

AVCI KEDİ

2

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

371

Okunma

AVCI KEDİ

Güzün ortasında yeşilden sarıya çalan kurumaya yüz tutan gövdesinde bir devrin mevsimin bittiğini işaret edercesine hüzün kaplayan asma ağacının gölgesinde cebelleşiyordu yavru bir kedi. Neydi o uğraştığı? Ordan oraya çalım atarak,topa olan hakimiyeti bırakmayan bir futbolcu, avının kanatlarını takınmış uçan tekmeler savuruyor sağ sol bek rövaşata her yerde var olan var mı acabaa. Avını avlayana kadar hakem, sonrasında hakkımdı diyen bir hakim niyeti belli.

Onu meraklı gözlerle izleyen hayretler içinde kalan sus pus olan kameraman karıncaya gücünü gösteriyor, bir yandan da kafasını koparıp çoktan mideye indirdiği avının vücudunun sıcaklığını bedeninde hissetmenin verdiği haz ile yanıyordu ki; bu arada çevrede meraklı gözlerle izleyen seyirciler de artmıştı; aslında asma ağacının tüm bahçe duvarlarını sardığı ıssız sessiz kuytu bir kafeteryaydı masalarda şen şakrak kız erkek sesleri geliyordu mütevazi bir ömür boyu mutluluklar dinliyordum okullardaki kitap kafelerin olduğu ve sayılarının giderek arttığı, okumayı düşünmüyordum.

Ağzı burnu kan içinde kalmıştı. Avının korunu, harını söndürmek isteyen bir itfaiye eri gibiydi. Onun için avı orman yangınında can veren bir ağaçtı üstünde ne var ne yok bilinmeyen. Avcı kedi kendi telaşından fırsat buldukça ara ara çevreden gelen seslerede kulak kabartıyordu. Yeşil pardesülü, elindeki Kuran’a sımsıkı sarılmış genç bir kızın cihat edercesine cihanda ayak seslerini duyuyor Konteyner kent Elbistan’da. Nasıl da sarılmışlar, Kuran sesleri yükseliyordu ev ev medreselerde bal arısı gibi maşallah Azamet Derneği merhaba.

Geçen haftalarda bir araba arkadaşına çarpmış, insaflı biri de bir ağacın altına bırakmıştı leşi, amelleri taşıyan boş bir heybe ölümün her an yakınlığını hissettiriyordu görene.

Avını afiyetle mideye indirmiş, sadece birkaç tüy ve kanatlar kalmıştı geriye diğerlerine, paylaşmayı sevmem ben öyle der gibi oldu, etrafında bekleyenlere. O kadar çok yemiş ve yorulmuştu ki sanki birden büyümüş yürüyemez hale gelmişti biraz dinlenmek, uzanmak ve rahatlamak istiyordu, büyük bir av partisinden çıkmıştı zaferle madalyası karnında takılıydı, kameraman karınca hala çekimdeydi; obezite kedicikler var ya patlayana kadar yer yakan var mı acabaa. Biraz su, biraz nefes, biraz da yemek mideye iyi bakalım. Gereksiz yere doldurursun kallbine iyi bak..

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Avcı kedi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Avcı kedi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
AVCI KEDİ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ahmet Zeytinci
Ahmet Zeytinci, @ahmetzeytinci
4.10.2023 17:08:58
Tabiatta herkes birbirinin rızkı aslında... Bu döngü böyle geçip gidiyor bir şekilde...Yılan fareyi yutuyor, yılanı kartal kapıyor, kartalı aslan parçalıyor, hayat akıp gidiyor bir şekilde... Kutlarım yürekten...
Etkili Yorum
erhantigli
erhantigli, @erhantigli
3.10.2023 17:52:12
Yazınızı ilgi ve beğeniyle okudum.
Bir espriyle merhaba diyorum;
Kör olası kediler
kaynanamı yediler
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL