- 301 Okunma
- 1 Yorum
- 0 Beğeni
SAHABE GİBİ KULDUN, YAŞAR ALPARSLAN HOCAM
Soldaki Celil ÇINKIR, Ortadaki Yaşar ALPARSLAN, sağdaki Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Niyazi CAN.
İlk kitabım olan “Çukurova ve Arka Bahçesi Torosların Söz Çıkını” 2011 yılında baskıdan çıktığı zaman tanımıştım Yaşar ALPARSLAN Hocamı. Bu Kitabımı ilimin yerel ve merkezi yöneticilerine hediye etmek için Kahramanmaraş’a gitmiştim. Randevusuz gittiğim için, Kahramanmaraş Belediye Başkanı’nın özel kaleminde belediye başkanı ile görüşmeyi bekler iken yollarımız kesişti. O anda Belediye başkanının odasından çıkar çıkmaz bana doğru yöneldi. Elimdeki 1200 sayfalık kitap dikkatini çekmişti. Kitabı elimden aldı ve incelemeye başladı. Çukurova ve Arka Bahçesi Torosların Söz Çıkını isimli kitabım hakkında ayrıntılı bilgiler vermeye başladım ama o sözümü kesti. Zaman sorunum olup olmadığını sordu. Yok deyince beni o zamanlar UKDE ismi altında çıkan kitapların olduğu yere yani depoya götürdü. UKDE’nin ne kadar yayınlanan kitabı varsa bana onlardan birer adet verdi. Sen bölge kültürüne hizmet ediyorsun dedi. Bunlar sana vakti geldiğinde mutlaka yardımcı olacaktır dedi. Bana bir de tespih hediye etmişti o zaman.
UKDE yayınları dikkatimi çekmişti. Hem dergi çıkarılıyor ve hem de bölge kültürü ve tarihi ile ilgili eserler yayınlanıyordu. Bu devirde dergi çıkarmak ve kitap yayınlamak her babayiğidin harcı değildi. Bu işi nasıl başardığını sordum. Yayınlamaya değer bulduğu kitap kendine ulaştığında, işyerinden çıkıp eve varıncaya kadar, Maraş’ın hayır hasenat sahibi insanlarına kitap hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra bir de tespih hediye ederek destek aldığını, bu şekilde 3-4 kapıyı çaldığında kitapların basım maliyetlerini hallettiğini anlatmıştı. Bu işler için ekip kadrosunu sorduğumda kendisinden başka bir kişinin daha olduğunu söylemişti. İki kişilik bir ekiple bu işi yürüttüğünü söylemişti. İkinci kişi Kahramanmaraş kültürüne çok büyük hizmetleri dokunan ve halen de 12 Şubat Belediye Başkanlığı’nın kültür müdürlüğünü başarılı bir şekilde yürüten Serdar YAKAR idi.
Rahmetli Yaşar ALPARSLAN Hocam ile çok güzel anılarım oldu. Bunların bir tanesi var ki ömür boyu unutamam. 2017 yılındaydı. Bir kitap fuarının ilk günüydü. Beni aradı telefonla. Kitap fuarına katılıp katılmadığımı sordu. Bana stantlarda yer verilmediği için katılamadım hocam deyince, hemen atla gel yarın benim açtığım stantta kitaplarını okurlarla buluşturacaksın inşallah dedi. Hemen hazırlığımı yaptım ve Kadirli’den Maraş’a intikal ettim. Kitap fuarının ikinci gününde Yaşar ALPARSLAN Hocamın standında kitaplarımı okurlarla buluşturmaya başladım. İlk günü siftahsız kapatmıştım. Hocamın dikkatini çekmiş olmalı ki bu durum, ertesi günü sabah 8-10 kurumun isimlerini vererek, onların adına kitaplarımı imzalamamı söyledi ve o zaman bir zarfın içinde bir miktar para verdi. Hatırı sayılır bir paraydı bu. Evlat dedi sen burada misafirsin, ihtiyacın olur, yanında bulunsun bu para dedi. İhtiyacın olursa anında haberim olsun dedi. O yıldan itibaren kitap fuarlarında hep onun standındaydım. Beni dostlarıyla tanıştırırken hep bu kardeşimiz Andırın’ın Gülü derdi. Bu unvanı layıkıyla hak ediyor bu kardeşimiz derdi. Allah ondan razı olsun. Rabbim gittiği yerde utandırmasın. Mekanı cennet olsun inşallah. Şairler duygu ve düşüncelerini şiirleriyle dile getirirler imiş. Ben de öyle yapmaya çalışacağım.
SAHABE GİBİ KULSUN, YAŞAR ALPARSLAN HOCAM
Anlatmaya kalkacak, âcizane kalemim
Tanımayanlar bilsin, Yaşar Alparslan Hocam
Yüreğimin özünden, dilde değil söylemim
Huzura giden yolsun, Yaşar Alparslan Hocam
Dostların hep üzüldü, gurbetten gidişine
Tanığım, Hak önünde, boynunu eğişine
Karışmak haddim değil, Yaradan’ın işine
Mekânın cennet olsun, Yaşar Alparslan Hocam
Seni tanıyanların, hepsinin nazarında
Maraş’a hadimlikte, zor çıkar ayarında
İlkeli duruşunla, Gülistan diyarında
Gül dalında bülbülsün, Yaşar Alparslan Hocam
Veren eldin her zaman, olmadın asla nekes
İlim irfan yolunda, olamaz senden enfes
Eminim ki benimle aynı fikirde herkes
Sahabe gibi kulsun, Yaşar Alparslan Hocam
İhtiyacı olanlar, kapını çaldığında
Ne kapılar açardın, ummana daldığında
Görülmeye değerdi, yüzleri güldüğünde
Ele el olan elsin, Yaşar Alparslan Hocam
Altı şubat gecesi oldu deprem mevtası
Her kula nasip olmaz, yaşadığı takvası
İnşallah kabul olur, Delibal’ın duası
Mahşerde yüzün gülsün, Yaşar Alparslan Hocam
DELİBAL – Celil ÇINKIR