Bencil kimse devamlı kendi çıkarını düşündüğü için başkalarını düşünmeye ayıracak vakti yoktur.
Ahmet TULGANER
Ahmet TULGANER
@ahmettulganer

Karınca Beyi İle Konuşan Peygamber

3 Eylül 2023 Pazar
Yorum

Karınca Beyi İle Konuşan Peygamber

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

265

Okunma

Karınca Beyi İle Konuşan Peygamber





Süleyman (a.s.) hac için Mekke’ye gitmişti. Dönüşünde Şam civarında karıncası bol olan Karınca Vadisine geldiğinde ilginç bir hadise yaşadı. Vadide rızıklarını toplayan karıncaların beyi, ordusuyla Hz. Süleyman’ın geldiğini görünce karıncalara şöyle seslendi.

“Ey karıncalar yuvanıza girin, ta ki Süleyman ve askerleri fark etmeden sizi çiğnemesin” (Neml,18)

Hayvanların dilini bilen Hz. Süleyman karınca beyinin konuşmasını duymuştu. Tebessüm etmekten kendini alamadı. Aynı zamanda böyle bir hadise onu mutlu etmişti.
Karınca beyi kendisinden “Farkında olmadan çiğneyebilirler” diye nezaketle bahsediyordu. Bu bakımdan Allah’a tekrar tekrar şükranlarını sundu. (Neml,19)

Karınca vadisindeki bu hadisede de yine ilginçlikler gözü çarpmaktadır. Hz. Süleyman’ın karıncanın dilini anlamasının yanında, o kadar uzak bir mesafeden karıncaların duyma frekansında söylenen bir sesi, üstelik ordusunun gürültü çıkaran sesi arasında nasıl duymuştur?

Bu mucize de insanlığa ışık tutmaktadır. Düşük veya yüksek frekanslı seslerin yükseltilerek veya düşürülerek, duyulması sağlanabilir. Allah’ın yine havaya koyduğu bir kanun ile uzak mesafelerden telsizle kablosuz haberleşme yapılabilir. Telsizler ve cep telefonları bunların örnekleridir. Hatta bunlardan daha ilerisi telepati dediğimiz ve beyinler arasında uzak mesafelerden haberleşme yolları gibi bir takım şeylere de işaret etmektedir. Kim bilir belki de henüz keşfedilemeyen daha ilerisi bir şeylere de işaret etmiş olabilir. Çalışıp bulmak gayretli insanlara kalmış.




Ahmet TULGANER






Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Karınca beyi ile konuşan peygamber Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Karınca beyi ile konuşan peygamber yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Karınca Beyi İle Konuşan Peygamber yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.