Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- toegueville
neneh.
neneh.
@neneh-
VİP ÜYE

BOSTAN PATLICANLARI

23 Temmuz 2023 Pazar
Yorum

BOSTAN PATLICANLARI

5

Yorum

6

Beğeni

0,0

Puan

415

Okunma

BOSTAN PATLICANLARI


Medet..yetiş dediğiniz kimse gönlünüzün mihmanı olur.Bostan patlıcanı misali.Göze görünür cinsten.Oturaklı ve tumturaklı.Bostanın vazgeçilmezlerinden.

Hoca Nasrettin demiş ya..başı yeşil dibi mor diye.Kaftan bu görüntüde.Her biri bostanda bir tarik’in başı.Damlalama sistemiyle değil kovalarla su taşı.Bir bakarsın az sonra oynuyor gözü kaşı.Kime işmar ediyorsa küllüm gözleri şaşı.Ne çok tarikat var değil mi?Tarikler hep duble yol.Sarmışlar cenup tan şimale,şarktan garbe yol yol.Sonra da birleştireceklerine bölmüşler sağ ve sol.Biri birine köstek..kendi menfaatlerine istek yaparak dünyanın nabzını tutmaya çalışırlar.Olur olmadık işlere karışırlar.Hamdık piştik derler..Bostan patlıcanları misali kararmaya dururlar..Yeşil başları ağarır ve kel görünür püskülü kazık misali..El açar dilenir hayır.Her havuzun indi bayır.İsterler geçerli mangır.Sıra kendilerine gelince; zır cahil hepsi tangır ..tangır.

Bilinir amma ne hikmet ise yine de vazgeçilmezler.Damla damla ab-ı hayat da sunsalar öyle kirletmişler ki içilmezler.Nura gark olduğunu sanıp nursuz olmak işte böyle bir şey.Sapmayın yolunuzdan derim doğrusu yürüdüğünüz yol.Yolundan sapıtmışlar size sunamaz doğru yol.Ayrılmayın kol kol.

Şeytanın önde gidenleri Mina’yı çoktan geçti..Taşlar elde yorgun düştük azizim.

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bostan patlıcanları Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bostan patlıcanları yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BOSTAN PATLICANLARI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Gül'enyüz
Gül'enyüz, @gul-enyuz
25.7.2023 14:14:09
Alacaksınız onları bir güzel güveç yapacaksınız
tam yedi saat ağır ateşte pişecekler.
Başka da bir işe yaramazlar :)

Yüreğinize sağlık 👏
Etkili Yorum
muzaffer_55
muzaffer_55, @muzaffer-55
24.7.2023 22:32:12
Zamanında yüce peygamberimize taş atan zihniyet. bu gün ŞEYH..TAN ları putlaştırıyorlar.
güzel duygularınıza kaleminize sağlık. Saygılar
Ahmet Zeytinci
Ahmet Zeytinci, @ahmetzeytinci
23.7.2023 20:49:41
Yol var yol var ve yolda kim ile yürüyeceğin önemli... Yoksa yollar çıkmazlara da gider... Kutlarım...
Ahmet ÖRNEK
Ahmet ÖRNEK, @ahmet-ornek2
23.7.2023 16:27:58
aynen öyle hocam...
bize de haksızın Hak versin belasını demek düşüyor...

saygıyla
Suat Zobu
Suat Zobu, @suat-zobu
23.7.2023 13:33:44
Var ol kardeşim.
Mükemmel.
Selam ve saygılar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.