- 444 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
Söyleşi Ve İmza Günlerimin Dolu Dolu Tamamlanmasında Emeği Geçenlere Kalb-i Şükranlarımı Sunarım
Geçtiğimiz hafta 12-14 haziran tarihlerinde Nevşehir, Sivas ve Tokat’taki farklı okullarda 6 altı Söyleşi ve İmza günü programlarımı dolu dolu tamamlamanın manevi huzurunu yaşıyorum. Söyleşi ve İmza günlerimin dolu dolu tamamlanmasında emeği geçenlerin her birine kalb-i şükranlarımı sunarım. Zerreden kürreye yaratılmış olan her şeyi tefekkür ettiğimiz zaman hakikati anlayıp kavrama imkanına sahip olabiliriz. Mikro-makro âlemleri tefekkür edip, bizlere verilen bütün nimetleri düşünüp hayretten âyete, sonucunda hidayete erişince ne kadar da şükretmemiz gerektiğini çok iyi anlamaktayız. İnsanı, Kainat Kitabını ve Kuranı Kerim’i bütüncül okumalıyız. Kuran-ı Kerim, Rol Model Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’in şahsında en güzel yaşanmış ve kıyamete kadar bütün insanlığa da örnek, önder, rehber olmuştur.
Kitap okumak gerçekten çok önemli bir özellik olmakla birlikte, okunacak kitapların seçimi daha da önemlidir. Çünkü kitaplar insanlar üzerinde iyi ya da kötü tesirler bırakırlar. Dinimiz İslam’ın ilk emri “Oku” olmuştur. Âyet-i Kerimelerde: “Yaratan Rabbinin adıyla oku” (Alak süresi: âyet:1) “…(Resûlüm!) De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?...” buyurulmuştur. Okumak ve öğrenmek beşikten mezara kadardır.
Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.s.)’in Bedir Savaşında elde ettiği esirlerin bazılarını Müslüman çocukların başına Öğretmen tayin edip, on çocuğa okuma-yazma öğretmeleri sonucu serbest bırakması, Okumaya verilen önemi en güzel bir şekilde haber vermektedir. Müslümanları öldürmeye gelen Müşriklerden bile, Okuma-Yazmayı öğrenmeyi teşvik eden İslâm dinine gönül veren biz Müslümanların, okuma alışkanlıklarında en önde olmaları gerekir diye düşünüyorum. İslam’ın okumaya ne derece önem verdiği, âyet –i kerime ve hadis-i şeriflerden çok net olarak anlaşılmaktadır. Değerlerimize bağlı, bilimsel gelimelerden haberdar yeni icatlara imza atacak Âsımın Nesli Tekno Fest gençliğini yetiştirmek için büyük bir aşkla çalışıyoruz. Herkes üzerine düşen görevi en iyi yapmak zorundadır. Biz Müslümanlarda ki ana esas, ‘Bütün Kitaplar, Tek Bir Kitabı, Kur’an-ı Kerîm’i Anlamak İçindir.’ Kur’an-ı Kerîm’i ne kadar doğru, gerçek amacına uygun olarak anlarsak, hem dünyevi, hem de uhrevi kurtuluşumuzu sağlamış oluruz. Nesillerimizi bilgili ve donanımlı yetiştirip yarınlara hazırlamak en önemlisidir.
‘Gençlik Ve Geleceğimiz’ ‘Yaratılış Gayemiz’ Konu başlıklarında Söyleşilerimi gerçekleştirdim ve akabinde yayınlanmış olan kitaplarımı imzaladım. Yayınlanmış 11 on bir adet Kitabımın 5 beş adedi büyükler, 6 altı adedi Çocuklar için. 7’den 70’e her kesime hitap etmektedir. 1-Damıtılmış Damlalar 2-Âyetlerin Işığında Peygamber Kıssaları Ve Helâk Olan Kavimler 3-Muhammedül Emin Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Efendimizin Hayatı 4- Görünmeyen İki Düşman Biri Nefsin Biri Şeytan 5-Sünnet Düşmanlığının Sebepleri Ayrıca çocuklara yönelik yayınlanmış eserlerimde bulunmaktadır: 6-Topal Veyis (Veysel) 7-Güzel Yüzlü Yusuf. 8-Mağarada Uyuyanlar (Ashab-ı Kehf) 9-Güzel Ahlâklı İbrahim. 10-Sabırlı Nuh’un Buharlı Gemisi 11-Hayvanlarla konuşan Süleyman.
İlk programımı Nevşehir Merkez Mehmet Avlanmaz İmam-Hatip Orta okulunda gerçekleştirdim. Davetleri ve destekleri için Okul Müdürü İbrahim Başaran’a, İkinci programa vesile olan Sivas Yıldızeli Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Yüksel Çiftçi’ye, Üçüncü programımın gerçekleşmesinde emeği büyük olan Çamlıbel Ortaokulundan Öğrencim Tokat Çamlıbel Belediye Başkanı Adem Akgül’e, Çamlıbel Ortaokulu Müdürü Talih Özdemir’e, Çamlıbel ÇPL Müdürü Mehmet Dede’ye, Değerli dostum Adem Bakır’a, Öğrencilerim Murat Dinçer’e, Emin Acar’a, Yılmaz Polat’a, Tokat Merkezdeki dördüncü, beşince ve altıncı programları organize edip davet eden Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir’e, Ali Bal’a, Tokat Merkez Gazi Osman Paşa Ortaokulu Müdürü Mehmet Bozdemir’e, Nihat Tiryaki’ye, Tokat Merkez 26 Haziran İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Bekir Hüseyin Çevik’e, Tokat Merkez Mehmet Akif Ersoy Hafız İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Kamil Yunal’a, Tokat Merkezdeki okullarda yanımdan ayrılmayan dost Ekrem Özer’e, Mustafa Dizman’a, Şahsıma özel program yapan Öğrencilerimden Ahmet Öztek’e, Mustafa Arslan’a, İzzet Şık’a Ömer Faruk Akkaya’ya, Salih Polat’a katılım sağlayan yönetici, öğretmen, öğrencilere ve emeği geçen isimlerini sayamadığım kitap dostu bütün kardeşlerimize kalb-i şükranlarımı sunarım. Rabbimiz, her birinizden ebeden razı olsun.
Evlâtlarımıza okuma alışkanlığı kazandırabilmek için, öncelikle anne-babaların, Öğretmenlerin iyi örnek olmaları, düzenli bir şekilde kitap okumaları gerekir diye düşünüyorum. Kütüphanelerinde çok yoğun olarak kullanılmasının da çok faydalı olacağını hatırlatmak isterim. Okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması elzem olan bir husustur. Çocuklarımızın ruh dünyasını da olumlu etkileyip, bilgili ve kültürlü yetişmesini sağlayacak şekilde, kitap okuma hususunda çok güzel örnekler olmamamız duası ile sıhhat ve âfiyetler dilerim.
[email protected]
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.