Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- goethe
İrfan Yıldırım Çevik
İrfan Yıldırım Çevik
@irfan-yildirim-cevik

İLK İNSAN

13 Haziran 2023 Salı
Yorum

İLK İNSAN

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

836

Okunma

İLK İNSAN

İLK İNSAN

İLK İNSAN

Binlerce yıl önce dediğinizden öncesine Hz.Adem’ i koymamız gerekiyor. Çünkü Çatalhöyük, Göbekli Tepe, Sümerler vs. bunların sembol, ritüeller hatta Sümer tabletlerinde geçen Gılgamış Destanı (Nuh Tufanı’ nı anlatır) hepsi de kendinden önceki, ta en başta Hz. Adem olmak üzere peygamberlerden etkilenmiş uygarlıklardı. Hayır, tarih Sümerlerle başlamadı. Bizler tarihi kendi hesap sistemimize göre şekillendirdiğimiz için (miladi, hicri vs) ilk çağı mesela kategorize etmişiz. 10 bin yıl derken bile bunu kullanıyoruz. Hal böyle olunca Hz. Adem belkide 500 bin yıl, belkide, 100 bin yıl önce yaşadı. Biz Hz. Adem’ in, yaşadığına dair kutsal kitabı belge olarak baz alırız. Her kavme peygamber gönderdik diyor zaten Yaratıcı. Şimdi biliyoruz ki Göbekli Tepe bile tarihte çok şeyi değiştirdi. Meğerse insanlar avcı toplayıcılıktan önce de inanç ve dini ritüellere sahipmiş. Hatta yazıdan önce semboller vardı.

İnsan unutmaya ve sapkınlığa meyillidir. Bunun için verilen ilahi tez zamanla yozlaşmaya yüz tuttu, ateist, bunun yanı sıra ahlaktan yoksun bir nesil üretilmek isteniyor. Mısır’ın ölüler kitabı bile kutsal kitaplar ile paralellik gösterir. Çünkü zamanında geçmişten etkilendiler. Bütün bunlara, bütün uygarlıkların önüne Hz.Adem’ i koyun. Ve peygamberleri (o dönem ve değişik dönemlerde yaşamış peygamberleri). İşte bundan dolayıdır ki yani insanlar unuttu sapkınlığa meyletti diye kutsal kitap ve peygamberler gönderildi. Aksini iddia eden kişiler de kaynağını araştırsın.

İrfan Yıldırım Çevik

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İlk insan Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İlk insan yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İLK İNSAN yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.