Faziletli olmak, keskin bir kılıca oturmak kadar güçtür.-- bhartrıharı
Bayram Kaya 3
Bayram Kaya 3
@bayramckayac3
VİP ÜYE

Kolektif Alan 37

3 Mayıs 2023 Çarşamba
Yorum

Kolektif Alan 37

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

172

Okunma

Kolektif Alan 37

Alan merkezi ya da kolektif ağırlık merkezinin tümü sizin istemlerinizden oluşmaz. Yani öznel modüleler alan merkezi sizin istemlerinizden çok büyüktür. Alan merkezi sizin tüm isteklerinizi içerir. Daha büyük kolektif istem işe, daha küçük kişisi istemin nicelim ve oransallığı kolektif alanda seleksiyon sürecini işletir.

Ama sizin isteminiz olmayan kolektif alanın büyük kısmı sizi iter. Alan merkezi tüm isteklerinize cevap vermekle de sizi kendisine çeker. Bu çeken iten nicelim ve oransallık seleksiyon sürecini işletir.

Yani kolektif alan merkezi hem sizi merkeze doğru çeker hem de sizi merkezden uzak tutmak isteyen bu iki kuvvetin bileşimidir.

Alan merkezinin sizi iten kuvveti sizi alan yönüne çeken yüke karşı yokuş yukarı olan zorluğun yük enerjisine dönüşür. Alan merkezinin sizi çeken kuvveti kolektif birim zamanlı görevdeşliği ile size cazibe olan enerjidir.

Sizi çeken veya size cazip gelen enerji itici yük enerjisinden azaltma yapar. Siz de azaltma yapan çekici yükün azalttığı kadar yokuşlaşan yükten hafiflersiniz. Cazibe enerjisi ile yokuşlaşan yükten hafiflersiniz.

Ödemeler nedenle azalan borçla hafiflersiniz. Cazibe sinerjisi sizin üzerinizde, sizi gayrete getirecek bir artışla; size şevk etkisi verecektir. Yani şevk yükü sizin yokuşlaşan yük enerjinizi azaltacaktır. Azalan yük enerjiniz kolektif ağırlık merkezine aktarılacaktır

Kolektif yapı kendi öznesinin yetenek ve ihtiyaçlarına göre yaptığı sağlatmalar, özne üzerinde özneye nötr bir denklik kazandırır. Bu durumda kolektif ağırlık merkezi öznelerin stresini emmiştir.

Köleci sistem kişi ihtiyaçlı denkleşmeleri kasıtlı olarak sağlamaz. Köleci sistem kişiyi hep muhtaçlıkları içinde ve tamamlanacak olan enerjinin stresiyle tutar. Yani köleci sistemde kişi hep stresiyle baş başadır.

Stres kaygılardan ileri gelir. Kaygılar temel karşılanmaların sağlanıp sağlanamama endişesinden doğar. Nötr olan bir durumda stres ağırlık merkezine boşalmıştır. İHTİYAÇLAR OLUŞMAYA BAŞLADIKÇA STRESLER DE OLUŞMAYA BAŞLAR.

Stresten kurtulan kişi nötr durumla dengededir. Kişinin kaygıları izole olduğundan kişinin RUH SAĞLIĞI YERİNDEDİR. Kişiler kolektif alan etkisiyle denkleşirler. Kolektif alanda nötrleşişi bir ağırlık kazan
ırlar.

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kolektif alan 37 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kolektif alan 37 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kolektif Alan 37 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.