İnsanlar köprü kuracakları yerde, duvar ördükleri için yalnız kalırlar.-- newton
MÜSLÜM BAYRAM
MÜSLÜM BAYRAM
VİP ÜYE

SAĞDUYU

Yorum

SAĞDUYU

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

517

Okunma

SAĞDUYU

İnsanlık namına hak için derim ki,
Zaman çarkının çarklarında ezilmişin hali bir başka oluyor.

Deneyimlerimden edindiğim kanı şudur;

Şairlerin duygusal yoğunluğu aklı eziyor zaman zaman.
Hataya, yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebiliyor haliyle
Burada büyüklük erdemini gösteren el, üstün el oluyor
Akıl sağduyusu ön plana çıkarak,
Bir denge mizanı kuruyor.

Bu gibi hallerde düşünmeden insanları harcamak çok çok kolaylaşabiliyor.
Sonuç olarak çözüm önerimi de kendimce sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım.
Şahsen kendim böylesi durumlarda, karşı tarafın maskesine bürünmeye onun mokasenleriyle
zaman geçirmeye katlanarak anlamlandırmaya çalışıyorum.

Tabi bu durum beni çok müteessir de kılabiliyor, toplumsal olarak sosyolojik yaşanmışlıkların etkisi,
coğrafyaların ezilmişliğin sancıları, kültürel yetersizliklerin psikolojisi vb. gibi sorunların çokluğunun ortaya döküldüğü, dipsiz boşluğun uçurum kenarları manzarası göz önüne seriliyor.

Durum bu ise EĞER;
Ne kadar çok, SAĞDUYUYA İHTİYAÇ OLDUĞUNU VARIN SİZ HESAPLAYIP DÜŞÜNÜN DERİM.

NİCE SAYGILARIMLA.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sağduyu Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sağduyu yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SAĞDUYU yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.