Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- goethe
Fehmi Tazegül
Fehmi Tazegül
@34807597890

DEMOKRATİK TOPLUMLAR.

14 Nisan 2023 Cuma
Yorum

DEMOKRATİK TOPLUMLAR.

1

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

416

Okunma

DEMOKRATİK TOPLUMLAR.

DEMOKRATİK TOPLUMLAR.

DEMOKRATİK TOPLUMLARIN EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ.
Demokrasi, toplumları oluşturan insanların bir arada eşit ve özgür şekilde yaşayabilmesi kuralıdır.
Demokratik toplumlarda her birey eşit haklara sahip olarak dünyaya gelir.
Demokratik toplumlarda insan hakları gelişmiştir.
Demokratik toplumlarda diğer insana kul-köle olma gibi çağ dışı uygulamalar yoktur.
Demokratik toplumlarda sınıf ayrımı yoktur. Toplumun her kademesinden insanlar birey olma ortak paydasında buluşmaktadır.
Demokratik toplumlarda soyluluk ifadeleri yoktur. Ağa, bey gibi unvanlar kimseye verilemez ve kimse tarafından üstünlük ifade edecek şekilde kullanılamaz.
Demokratik toplumlarda kadın ve erkek eşitliği tam olarak sağlanmıştır. Cinsiyet farklılıklarına dayanan ayrıcalıklar ortadan kaldırılmıştır.
Demokratik toplumlarda fırsat eşitliği vardır. Her bireyin eğitim ve öğretim hakkı kanunlarla güvence altına alınmıştır.
Demokratik toplumlar kendilerini idare eden yöneticilerini seçme ve beğenmediklerinde kanuni yöntemlerle değiştirme hakkına sahiptir.
Demokratik toplumlarda engel bireyler de diğer bireylerle eşit haklara sahiptir. Hatta pek çok durumda engelli bireylere fırsat önceliği tanınmaktadır.
Demokratik toplumlar insan, sevgi ve saygı ortak noktasında bir araya gelmekte ve bu değerlere göre yönetilmektedir.

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Demokratik toplumlar. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Demokratik toplumlar. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DEMOKRATİK TOPLUMLAR. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ruşen Arici
Ruşen Arici , @rusenarici
15.4.2023 20:42:11
Öyle bir toplum olmak bir yüzyıl geçti olunamadı, belki bir elli daha gerekebilir,

Biatçı gelenekten gelen, tezgah altı beslenip büyütülen küçük biatçı gruplar varlığının sona ermesi ciddi radikal kararlar gerektiriyor. Bu gruplar eğitimin, birey olmanın korkularını sırtlarında taşıdıkça epey daha beklemek gerekecek.
Toplum düşünme özründen ve kadercilikten kurtulduğu gün belki.

Ayrıca toplumun refahı benim refahımdır zihniyeti yönetici ve halkta oluşmadığı sürece, bireysel güç marifet sayılıp değer görüldüğü müddetçe epey iş zor.
Hele darmadağın edilen ve kimse birşey anlamazsın mantığını güderek yap boza dönen eğitimle daha da zor.
takvimde günleri sayalım

tebriklerle
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.