Her ayrılış, ölümün önceden alınan bir tadı gibidir, tekrar bir araya geliş de yeniden dünyaya gelişin önceden alınan bir tadı gibidir.-- schopenhauer
Ke
Kemal SEYFİ
@kemalseyfi

Limonu Geçelim Erik Nar veya Sumak Ekşisine Bakalım Tercihinizi Görelim

22 Eylül 2022 Perşembe
Yorum

Limonu Geçelim Erik Nar veya Sumak Ekşisine Bakalım Tercihinizi Görelim

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

503

Okunma

Limonu Geçelim Erik Nar veya Sumak Ekşisine Bakalım Tercihinizi Görelim

Limon ekşisi üzerine ekşi yoktur ama limon herkesçe bilinen bir ekşi türüdür. Limon tüm ekşiler içerisinde belki de en çok kullanılanıdır. Ekşilik hemen her meyve türünde olan şey. Elmanın da ayvanın da ekşi olanı veya ekşiye çalanı vardır. Biz çocukluğumuzda limonu da bilmezdik narı da. Ekşimiz sumaktı. Sumak ki en doğal olanıdır. Kırda bayırda bitenidir. En kolay elde edilenidir.
...

Nar bilinen ve limondan sonra en yaygın olan ekşi türüdür. Ancak kimilerinin favorisi erikmiş bunu bir başka zaman öğrendik. Malatya insanı çok üretkendir adeta her şeyi yoktan var ederler. Her nedense bir ortamda ekşiden söz açıldı. Söz aynen şöyleydi. Erik ekşisinin yanında nar ekşisi ekşi midir? Tadın da görün. Farkı anlayın. Bu söz beni gençliğime çocukluğuma götürdü benzer başka bir şey hatırlattı.
...

Biz daha çok koyun peyniri arada bir inek peyniri tüketiriz ama tercihimiz koyundan yanadır. Yağı ve rayihası farklıdır çünkü koyun peynirinin. Komşu da benden yaşça biraz büyük. Konu peynir. Sözse inek peynirinin yanında koyunun ki peynir midir ye de gör, anla farkı. Ne denilebilir renkler ve zevkler farklı farklıdır. Damak tatları başka başkadır. Konuyu fazla irdelemeyelim. Bulabildiğimize şükredelim. Gıdaya ulaşmak kolay değil. Peynir olsun da hangisi olursa olsun. Permasanı rokforu mozerellasını isteyen yok edirne tipi beyazımız ya da ezinemiz soframıza gelirse daha fazlasını istemeyelim.




Kemal SEYFİ
22.09.2022


Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Limonu geçelim erik nar veya sumak ekşisine bakalım tercihinizi görelim Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Limonu geçelim erik nar veya sumak ekşisine bakalım tercihinizi görelim yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Limonu Geçelim Erik Nar veya Sumak Ekşisine Bakalım Tercihinizi Görelim yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.