Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- hz. muhammed
Ke
Kemal SEYFİ
@kemalseyfi

Bir Siyasetçimiz Siyaset Tabana İnecek ve Serleşecek Demişti Nitekim Dediği Gibi de Oldu

17 Ağustos 2022 Çarşamba
Yorum

Bir Siyasetçimiz Siyaset Tabana İnecek ve Serleşecek Demişti Nitekim Dediği Gibi de Oldu

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

253

Okunma

Bir Siyasetçimiz Siyaset Tabana İnecek ve Serleşecek Demişti Nitekim Dediği Gibi de Oldu

Eski Adalet Bakanımız Oltan Sungurlu siyaseti bugüne kadar elitler yapıyordu bundan sonra seçkinler çekilecek siyaset halka yani tabana inecek daha sertleşecek demişti. Yirmi beş belki de otuz yıl önce sarf etmişti bu sözü ve gerçekten dediği gibi de oldu. Nedense Oltan Sungurlu ismini önemserim. Hiç defosu olmayan bir siyaset ve devlet adamıydı. Sanırım farklı zamanlarda iki veya üç kez Adalet Bakanı olarak görev aldı. Siyaset ve devlet adamı ifadesi bilerek ve isteyerek kullanılmıştır. Birbirinden ayrı şeylerdir çünkü. İkisini bağdaştıran ve kişiliğinde mechzeden çok az kişi vardır. İnsan siyaset adamı olur ama devlet adamı olamayabilir.
...

Hem nedense Gümüşhane ve Bayburt insanını çok önemserim. Çok kişi çıkarıyor bu topraklar. Şair yazar ozan devlet ve siyaset adamı. Mesela doktor Ülkü Güney onlardan biri. İş adamı Aydın Doğan, bacanağı eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, Agah Oktay Güner, yazar Mustafa Çalık, merhum Durmuş Hocaoğlu ve Naci Memiş, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve halefi Naci Ağbal ve bu şahsiyetlerin dışında sayılabilecek daha onlarca kişi. Büyük ozanlar İrşadi, Hicrani ve Celali. Sazıyla sözüyle bu toprakların öz evlatları.
...

Oltan Sungurlu demişken döneminin önemli siyasi şahsiyetlerini saymadan geçmek olmaz. Merhum Işın Çelebi, Kaya Erdem, Avni Akyol, Şevket Kazan, İmren Aykut, Köksal Toptan, Esat Kıratlıoğlu, Necmettin Karaduman, Hayri Kozakçıoğlu, Şevket Kazan, Mükerrem Taşçıoğlu, Ünal Erkan, Hikmet Çetin, Erdal İnönü, merhum Sadi Somuncuoğlu ve daha niceleri.
...

Bugün için siyaset gerçekten sert ve kırıcı. Dili sert kendisi sert. Kıran kırana. Demirel Ecevit için ismini anmazdı ve hükümetin başı derdi. Bu farklı bir dil ve üsluptu. Tam Demirel’ özgü idi. Her ikisi de rahmeti rahmana kavuştu. Yasaklılık sonrası güzel geçindiler. Birbirini hep güzel sözlerle andılar. Merhum Erbakan Hoca ve Alparslan Türkeş’in üslup ve siyaset dilleri karşılıklı yaklaşımları gıbta edilecek düzeydeydi. Ruhları şad olsun. Anıyoruz her daim hatırlıyoruz hepsini.

Kemal SEYFİ
17.08.2022

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bir siyasetçimiz siyaset tabana inecek ve serleşecek demişti nitekim dediği gibi de oldu Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bir siyasetçimiz siyaset tabana inecek ve serleşecek demişti nitekim dediği gibi de oldu yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Siyasetçimiz Siyaset Tabana İnecek ve Serleşecek Demişti Nitekim Dediği Gibi de Oldu yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.