Her ayrılış, ölümün önceden alınan bir tadı gibidir, tekrar bir araya geliş de yeniden dünyaya gelişin önceden alınan bir tadı gibidir.-- schopenhauer
el
elbistan
@elbistan

Adın Ne Senin Demişler Mülayim Demiş Sert Olsan Ne Yazar Demişler Demesine de

2 Ağustos 2022 Salı
Yorum

Adın Ne Senin Demişler Mülayim Demiş Sert Olsan Ne Yazar Demişler Demesine de

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

528

Okunma

Adın Ne Senin Demişler Mülayim Demiş Sert Olsan Ne Yazar Demişler Demesine de

Aslında adı değil kendisi mülayimdir ama ad da tam uymuş oturmuştur. Mülayim bu şahsiyete yakışmıştır. Biçilmiş kaftan olmuştur. Kişilik mülayim, isim mülayim olunca söylenecek söz yoktur. O mülayim kişiliğe mülayim değil de en sert ismi de koysanız mesela Kaya deseniz, Berk Mert deseniz yine değişmez isim kişiyi sert ve haşin yapmaz. Mülayim yine mülayimdir. Sert olsa ne yazar denilmesi o nedenledir.
…………………………..

Bazen çocuğa adı gibi olsun, adı konulan insan gibi kahraman olsun, sahabeden birisi gibi imanlı ahlaklı faziletli olsun, alim bilgin olsun, veli olsun diye en seçme isimler konulur ama hiç isim sahibine çekmez insan. Bazen tam tersi olur. Evliya yerine eşkıya, alim yerine zalim, cesur yerine korkak, yavuz yerine hırsız olur.
…………………………

Çocuklarımıza isim verirken büyük beklentilere girmeyelim. Adı sahibine çeker gibi düşünmeyelim. Manevi şahsiyetleri değersizleştirmeyelim. Tarihsel isimleri küçültmeyelim. Erdem vicdan ve fazilete toz kondurmayalım. Kutsallarımıza leke sürmeyelim. O nedenle vasata yönelelim. Ortalama isimler koyalım. Hacı Veli Hasan diyelim, kadınsa da Ayşe Emine Fatma diyelim.



Kemal GÜL
01.07.2022

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Adın ne senin demişler mülayim demiş sert olsan ne yazar demişler demesine de Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Adın ne senin demişler mülayim demiş sert olsan ne yazar demişler demesine de yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Adın Ne Senin Demişler Mülayim Demiş Sert Olsan Ne Yazar Demişler Demesine de yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.